İpek Yolu Haber Ajansı

‘1. Kadirli Uluslararası Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivaline sayılı gün kaldı.

Kadirli, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kadirli Kaymakamlığı tarafından desteklenen Kadirli Belediyesi ana sponsorluğunda, 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde 1. Uluslararası Kadirli Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali’ne hazırlanıyor.


 

Bakanlık destekli etkinliğe yetkililer konu hakkında  açıklama yaptı.

  

         Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) işbirliğiyle gerçekleşecek olan festivale, 7 ülkeden, 6 akraba topluluklarından 100 den fazla şair, yazar, ses ve saz sanatçısı ve ressama  ev sahipliği yapacak olan festivalimizin amacı; Kadirli’yi ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici listesinde yer alan Karatepe Açık Hava Müzesinin, ülkemizde ve dünyada tanınırlığını artırmaktır. Bu amaçla yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenecek olan festivalin  teması ‘UNESCO Yolunda Karatepe’ olarak belirlenmiştir.

Ana sponsorluğunu Kadirli Belediyesinin yaptığı festivalimiz, Kadirli’deki tüm kamu kurum ve kuruluşları, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası, Kadirli Organize Sanayi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kadirli Halk Eğitim Merkezi, Kadirli Gençlik Merkezi, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti, Kadirli Şoförler Odası Kadirli Ağaç İşleri ve İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası, Kadirli Bakkallar Bayiler Esnaf Odası, Kadirli Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kadirli Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, Kadirli Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası, Kadirli Gıda Maddeleri Odası, Kadirli Terziler ve Kunduracılar Esnaf ve Sanatkârları Odası ile siyasi partilerin ilçe örgütleri, Muhtarlarımız, tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadirli halkı ve sponsorlarımız tarafından desteklenmektedir.

Kadirli Festivali Programı kapsamında gerçekleşecek olan  renkli kortej yürüyüşü, kostüm yarışması, konserler, resim ve  fotoğraf sergileri, piyano resitali, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro grubu, gençlik korosu konseri ve tüm diğer etkinliklerin yüksek katılımla gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca festivale yurtdışından katılacakların sanatçı kimlikleri yanında, akademisyen, milletvekili ve iş insanı gibi farklı kimliklerinin olması nedeniyle bu ülkelerle sosyal, kültürel ve ekonomik bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.

 

 

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) ve

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)

 

HABER: FERİDE KAYA

İPEK YOLU HABER ANTALYA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz