İpek Yolu Haber Ajansı

1. Şehir Tiyatroları Festivali Başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki tiyatro sanatını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 1. Şehir Tiyatroları Festivali düzenliyor. 28 Mayıs’ta başlayacak festival, 3 Haziran’da sona erecek.

Diyarbakır’da sanatsal faaliyetlerin artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 1. Şehir Tiyatroları Festivali düzenleniyor. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi düşünülen 1. Şehir Tiyatroları Festivali 28 Mayıs’ta başlayacak. Birçok tiyatro oyunun sergileneceği festivalde ayrıca söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek.

28 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın "Beyaz" oyunu ile başlayacak festival, Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 Haziran’da Alanya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Derya Gülü oyunu ile tamamlanacak.

Festivalde birçok oyun sahnelenecek

1. Şehir Tiyatroları Festivali’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Beyaz, BodrumBelediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası, İstanbul Büyükşehir BelediyesiŞehir Tiyatroları’nın Şahane Züğürtler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Komşu Köyün Delisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Kamyon, Tiyatro Pan’ın Üreten Köy Müzikali, Doğaçlama A.Ş.’nin Korsan DVD, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Naaş-ı Muhteremler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Kafatası, Çorum Tiyatro Tirat’ın Napolyon, Alanya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Derya Gülü oyunları sahnelenecek.

Festivalde oyunculuk, dans, drama ve Karagöz atölyeleri açılacak ve çeşitli söyleşiler de düzenlenecek



haber merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz