İpek Yolu Haber Ajansı

112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşlarımıza aktif olarak hizmet vermeye başladı. İlk etapta 156 Jandarma, 110 İtfaiye ve 177 Orman Yangını, daha sonra kademeli olarak 155 Polis, 112 Ambulans ve 122 AFAD acil yardım numaralarını tek çağrı numarası altında birleştirecek olan merkezde çağrı kabulüne başlandı.

  

Şu an vatandaşlarımız yine 110, 156, 177 numaralarını kullanmaya devam edecek, bu üç kurumun çağrıları ilk etapta Merkezde hizmet veren Acil Çağrı Karşılama Personellerine düşüyor, asılsız çağrılar elendikten sonra ilgili kurumlara aktarılıyor.

Merkezi ziyaret eden Vali Davut Gül, acil çağrı numaralarının tek bir numarada 112’de birleşmesinin Türkiye’de genel bir proje olduğunu dile getirerek  bu projenin uygulandığı 61. il olduğumuzu söyledi. Vali Gül sözlerine şöyle devam etti:  “İnşallah tüm Türkiye yakın bir zamanda bu projeye geçmiş olacak. Gaziantep’te şu anda Jandarma, İtfaiye ve Orman Md. yangın önleme ekipleri Acil Çağrı Merkezi’ne entegre edildi, ileriki süreçte emniyet başta olmak üzere sağlık bu merkeze entegre edilecek daha sonra da bütün kurumlar artık başka numaraları çevirmeden, başka numaraları ezberlemeden tek bir numara ile 112 çağrı numarası ile hizmet vermeye başlayacak. Bütün kurumların personeli burada olacak, olaylara daha çabuk ulaşılabilecek ve daha kolay müdahale edilebilecek. Hem vatandaşa rahatlık sağlayacak hem de acil müdahalelerde zaman anlamında avantaj sağlanacak. Bu projeyi ilimize kazandıran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu başta olmak üzere bütün Bakanlık personeline, çalışan mesai arkadaşlarımıza, Daire Başkanımıza ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

 

112 Çağrı Merkezi ile ilgili bilgi veren İller İdaresi Genel Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Hizmetleri  Daire Başkanı Tarık Bahadır, 112 Çağrı Merkezlerinin Şubat ayı sonuna kadar 70 ilde, haziran ayı sonuna kadar ise 81 ilde sadece 112 çağrı numarası aranacak şekilde organize edilmiş olacağını söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin kurumların özellikle asılsız ihbar kaynaklı yoğunluğunu engellediğini vurgulayan Bahadır, merkezlerde çağrı karşılayıcıların asılsız  çağrıları süzerek  kurumların sadece kendilerini ilgilendiren çağrılarını ilettiklerini dile getirdi.

 

Bahadır şöyle devam etti: “ Gaziantep de acil çağrı hizmeti verilmeye başlandı, ayrıca engelsiz 112 uygulaması da Gaziantep’te artık uygulamaya girdi. Engelli vatandaşlar artık işitme dili bilen personel ile cep telefonlarına indirdikleri bir uygulama sayesinde Ankara’da bulunan merkez ile görüşebilecek ve sıkıntılarını bildirebilecekler.  Bununla birlikte E-Call uygulaması da belirli yeterliliği olan araçlarda kullanılıyor. Bu uygulamada araç kaza yaptığında manuel veya otomatik olarak çağrı merkezi ile iletişime geçiyor ve çağrı merkezinden ekipler kaza bölgesine yönlendirebiliyor. Ben bu Merkezin Gaziantep’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi’nde tüm acil numaralar devreye alınmadığı için şu an bütün kurumların kendi çağrı numaraları yine eskisi gibi kullanılacak. Ancak en kısa zamanda bütün kurumların devreye alınmasıyla İlimizdeki “112” tek numara projesi tam olarak hayata geçmiş olacak.



HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz