İpek Yolu Haber Ajansı

2020’de Turizmin Yıldızı Türkiye

2020’de Turizmin Yıldızı Türkiye

2020’de Turizmin Yıldızı Türkiye


2020’de turizm hareketi Türkiye geneline yayılırken, Avrupa gibi kaynak pazarlar dışında yeni pazarlarda da artış sürecek. Yerli turist ise yıl geneline yayılan ilgisini canlı tutacak

Türkiye, bir yandan yurt içi turizmde artan ivmeyi korumaya çalışırken, diğer taraftan yabancı tur operatörlerinin giderek artan sayıda getirdiği turiste alternatifler sunuyor. Dünyanın önemli bir turizm merkezi olan Türkiye, 2020’de pek çok milletten gelen turist sayısında yeni rekorlar kırarken, yanı sıra turizm gelirini de yüzde 10-15 arasında artırmaya odaklandı.
Dünyanın en eski tur operatörü Thomas Cook’un iflası, Türkiye’nin yabancı turist için gelecek vizyonu konusunda endişelere neden olurken Kültür ve Turizm Bakanlığı iflas sürecinin resmileşmesiyle birlikte hazırladığı anlaşma çalışmalarını hızla hayata geçirmişti. Millyet gazetesinden Duygu Erdoğan’ın haberine göre, Thomas Cook’un Türkiye için ayırdığı 850 bin koltuğun yerine mevcut dönemde 1.3 milyon yeni koltuk devreye alındı. Yeni kapasiteler EasyJet, TUI, jet2.com, British Airways, THY ile SunExpress’ten sağlanacak. Koltuk kapasitelerini ise yabancı tur operatörleri tarafından doldurması bekleniyor.
Pek çok bölgeden Türkiye’ye olan talep, uluslararası tur operatörlerinin operasyonlarını Türkiye’ye çevirmelerinde etkili oluyor.

Orhan Oyanık
İpekyolu Haber Çanakkale

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz