İpek Yolu Haber Ajansı

6 SENEDİR DIŞARI ÇIKAMAYAN ŞEFİK GÜRCÜ’NÜN HAYALİNİ BAŞKAN ŞAHİN GERÇEKLEŞTİRDİ

Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nde geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle 6 sene önce yürüme yeteneğini kaybeden Şefik Şahan Gürcü’nün sokağa çıkma hayali, kendisine bakan kızı Zeliha Gürcü’nün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yardım istemesiyle gerçekleşti.

Karkamış İlçesi’nin Çarşı Mahallesi’nde hastalıkları nedeniyle yürüyemeyen ve evin girişinin sokaktan yüksek olması nedeniyle 6 senedir sokağa çıkamayan 75 yaşındaki Şefik Şahan Gürcü’nün durumu kızı Zeliha Gürcü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e iletildiEkiplere talimat veren Başkan Fatma Şahin, Şefik Şahan Gürcü’nün evin giriş kapısından bahçesine inebilmesini sağlayacak asansör yapıldı, bahçe duvarı yenilendi. 6 yıl sonra dışarı çıkan Gürcü, ilk çıktığında ağladığını belirtti.

“ASANSÖR YAPILDIKTAN SONRA DÜNYALAR BENİM OLDU”

Yapılan düzenlemeyle birlikte tekrar dışarı çıkabilen Şefik Şahan Gürcü, “Asansör yapıldıktan sonra dünyalar benim oldu. Bahçeye ve dışarıya ilk çıktığımda ağladım. 6 senedir evden dışarı çıkamıyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den Allah razı olsun. Evimin bahçesinde artık istediğim zaman çıkıyor, çay içiyorum, komşularım ile sohbet edebildiğim için çok mutluyum" dedi.

Kızı Zeliha Gürcü ise babasının hastalandığı zamanlarda komşularının yardımıyla battaniye ile evden çıkardıklarını aktardı. Babasının asansör yaptırılmadan önce eve gelenlere dışarıyı, çarşıyı ve havanın nasıl olduğunu sorduğunu ifade eden ve Fatma Şahin’e durumu anlatan Zeliha Gürcü, asansör yapıldıktan sonra ilk gün bahçeye indiğini mutluluğunun yüzüne yansıdığını söyledi.





HABER: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz