İpek Yolu Haber Ajansı

7/24 VATANDAŞIN HİZMETİNDELER

13 araç 63 personelle hizmet veren Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipler 3 vardiya olarak vatandaşların huzur ve refahı için görev başındalar. Modern teknoloji ile donanımlı ekipmanlarıyla hizmet veren Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Yalova’da en uzak mesafeye 5 dakika gibi kısa bir zamanda ulaşan Türkiye’nin en hızlı itfaiye kadrolarından birine sahip.


2021 Yılında 417 Yangına Müdahale Edildi

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde toplam 417 yangına, 33 trafik kazasına, 433 kurtarma faaliyeti ile birlikte tuzlama, yıkama, küreme ve sulamayla olmak üzere toplam 943 olaya müdahale etti.

En Fazla Yangın Eylül Ayında Yaşandı

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri en fazla yangına müdahaleyi Ağustos ayında gerçekleştirdi. Ağustos ayında toplam 78 yangına müdahale eden ekipler, sırasıyla Eylül’de 61 ve Ekim ayında 44 yangını başarılı bir şekilde kontrol altına aldı. Şehrimizde en az yangın ise Şubat ayında yaşandı.

433 Kurtarma Faaliyeti Yapıldı

2021 yılı içerisinde toplam 433 kurtarma faaliyeti gerçekleştiren ekipler, en fazla kurtarma operasyonunu Kasım ayında gerçekleştirerek61 vakaya müdahale etti. Trafik kazaları başta olmak üzere araç içerisinde sıkışan vatandaşları kurtarma faaliyetlerinin yanında gelen ihbarları değerlendiren ekipler kedi, köpek ve kuş gibi hayvanları da bulundukları alandan kurtardılar.

Antalya Muğla ve Kastamonu İllerine Destek Verildi

Şehir merkezi dışında çevre ilçe ve beldelere de destek veren Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ayrıca Antalya ilimiz de meydana gelen orman yangınlarına Su Tankeri ve 1araç,4 personel ile destek verdi. Ardından Antalya ilinden Muğla’ya geçen ekipler burada çıkan yangınlara da desteğini sürdürdü. Bununla birlikte Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindemeydana gelen sel baskınına Su Tankeri ve iki personelle gidildi.

Eğitim Tatbikatları Verildi

İtfaiye’nin 307.  kuruluş yılı nedeniyle İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantta1152 çocuğa ulaşılarak parkurda eğitimler verildi. Ayrıca, 15 Anaokulunun eğitim ve tatbikat talepleri İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.Bununla birlikte 2021 yılında kurumların kendi bünyelerinde bulunan itfaiye teşkilatı çalışanı 114 kişiye ‘Temel İtfaiyecilik Eğitimi ‘ ve ‘Uygulamalı Temel Yangın Eğitimi Katılım Belgesi’ verildi. Toplamda resmi ve özel kuruluşlarla birlikte eğitim amaçlı tatbikatlar ve eğitimler tamamlanarak 4 bin 391 kişi bilgilendirildi.

 

 HABER:  M. MUSTAFA DOĞAN 

İPEK YOLU HABER YALOVA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz