İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ‘BİLİM TIRI’ İLE BİLİMİ VE TEKNOLOJİYİ OKULLARA TAŞIYOR

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyeleri, "Bilim Tırı" ile merkezin imkânlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyarak, öğrencilere bilimi sevdiriyor.


 


 

 

 

Eğitime ve Bilime büyük önem veren Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı; Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyelerini kırsal mahallelerde okullara taşıyor. Kırsal mahallelerdeki çocuk ve gençlere hizmet götüren tır; içinde bulunan düzenekler ile bilimsel aktiviteler yaptırmayı, deney ortamında bilgiye ulaşım sağlamayı, gençlerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini tesis etmeyi amaçlıyor.

 

 

 

ÖĞRENCİLERE HİZMET VERİYOR

 

Yenilenebilir ve temiz enerji gibi güncel konularda farkındalık oluşturmayı da amaçlayan proje için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliği yapan Şahinbey Belediyesi, her hafta bir başka okulda öğrencilere hizmet vermeye devam edecek. Uzmanların da eşlik ettiği Bilim Tırı, aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerin sorularına yanıtlar vererek yeni nesillere deneyimleyip bilimi sevdirmeye devam edecek.

 

 

 

“GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ‘tüketen değil üreten ve geliştiren Türkiye için’ önemli projelere imza attıklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak açmış olduğumuz Deneyap atölyeleri nde öğrencilerimize doğa, teknoloji, matematik, tasarım, uzay ve havacılık alanlarında eğitimler veriyoruz. Amacımız; gençlerimizi teknoloji ile buluşturmak. Bu atölyelerde teknolojik anlamda merakı, ilgisi ve kabiliyeti olan gençlerimizi çok daha ileri noktalara taşımak. Şu an uzay ve teknoloji çağındayız. Gençlerimizi eğitmenlerimizle çağa hazırlamak için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bilim Tırı ile merkezdeki öğrencilerimizin yararlandığı imkanlardan kırsal kesimdeki gençlerimiz ve öğrencilerimizde yararlanmış oluyor. Gaye; gençlerimizi daha da bilinçlendirerek, geleceğe hazırlamak" dedi.

 

 

 

“İLK DEFA GÖRDÜK”

 

Bilim Tırı’ndaki birçok materyallerle ilk defa tanışan öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Bilim TIR’ındaki üç boyutlu sanal gerçekliği, robotları ve birçok şeyi ilk defa gördük. Bizim için oldukça faydalı ve eğitici bir deneyim oldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştular.

 

HABER: ALİ DUYSAK

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz