İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN YEM DESTEĞİ 24.000 TON’U BULDU


 

Çiftçilere verdiği desteği her geçen gün arttıran Şahinbey Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton yem desteğini sürdürüyor.

Şahinbey Belediyesi’nin Geçtiğimiz günler içerisinde Kapçağız Köyün ’de başlattığı 10.000 tonluk yem dağıtımı Yeşilkent Mahallesi’nde devam etti. Köy köy gezerek hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton yem desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi, şuana kadar yaklaşık 24.000 ton yem desteğinde bulundu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN VE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN EMEKLERİ ÖDENMEZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, Şahinbey Belediyesi’nin önemli hizmetler verdiğini belirterek  “Şahinbey Belediye Başkanımız destekten desteğe koşuyor. Şahinbey Belediyesi daha öncede çiftçilerimiz buğday-arpa tohumu, gübre, zeytin-fıstık fidanı dağıtımı yaptı. Yetiştiricilerimiz için hayvanları çok önemli. Onlara özenle ve kıymetle bakarak yetiştiriyorlar. Onların emeklerine ve ellerine sağlık. Coğrafya olarak çok özel ve güzel bir coğrafyadayız. Dört iklimi yaşayabiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz. Gaziantep olarak bu yılın ihracat rakamlarına baktığımızda özellikle bu pandemi sürecinde yüzde 20 arttığını görünce Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun vermiş olduğu emeği çok daha iyi anlıyor ve görüyoruz” dedi.

 

KENDİ DESTANIMIZI YAZABİLİYORUZ

26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, “Uzun yıllar yerel yönetimler konusunda çalışmalar yapıp, yayınlar çıkarmış birisiyim. On yıl önce Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu, yaptığı başarılı çalışmalar sonrasında tanımıştım. Çiftçimizin ve hayvan yetiştiricilerinin gübresini, fidesini dağıtmak ve merasında su kuyuları yapmak çok kolay değil. Bu projeyi Avrupa da bir belediye yapmış olsaydı dünya çapındaki hocaların bu konuda makaleler yazdığını görürdük. O makalelerde Türkçe tercüme edilir bizde batıya özenirdik. Oysa ki bu destanları ülkemizde kendi içimizde yazabiliyoruz. Sadece bunu anlatmakta zorlanıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİNDE DEVAMLILIK VAR

Şahinbey Belediyesinin projelerindeki istikrarlılığı vurgulayan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Göreve geldiğimden günden bu yana Şahinbey Belediyesi ile tarım alanında yaptığımız protokollerin sayısı her halde 20’ye yakındır. Belediyemiz her alanda desteklerini sürdürüyor. Kimi zaman gübre veriyor kimi zaman tohum, fide veriliyor. Bugün olduğu gibi 10 bin ton yem veriliyor. Hiç şüphesiz bu hizmetler güzel ancak daha güzel olması istikrarlı olmasıdır. Yani bir hevesle yapılmış işler değil. Şahinbey Belediyemizin eğitim alanında, sosyal alanda, tarım alanındaki faaliyetlerle de görüyoruz. Belediyemizin yaptıkları hizmetlerde bir devamlılık var, kendi içerisinde çıtayı her zaman daha yükseğe çıkartan bir çalışma var. Ben başta Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” diye konuştu.

TARIMIN VE HAYVANCILIĞIN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, tarımın ve hayvancılığın kalkınması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Gaziantep sanayi, turizm ve aynı zamanda bir tarım şehri. Bu anlamda tarımsal arazimiz sınırlı ancak nüfus ve ihtiyaçlar artıyor. Pandemide de ortaya çıktı ki tarımsal ihtiyaçlar her gün daha da artıyor. Gaziantep tarımının kalkınması adına herkes üzerine düşeni yapıyor. Bir yandan da rekolteyi nasıl artırırız ve neler yapabiliriz yönünde çalışmalar yapıyoruz. Barak bölgesindeki arazilerin sulanmasında maliyetlerin düşmesi ile ilgili, sulamayı güneş enerjisi sistemine geçiriyor. Bir yandan da Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, tarımı ve hayvancılığı nitelikli hale getirmek için çalışmalar yapıyor. Hayvancılığın gelişmesi anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bu konuda çıtayı çok yükseltti. Şahinbey Belediyesi çiftçimizin tohumu, gübresi fidanı derken çiftçimizi her alanda destekliyor. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum ” dedi.

 ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilere yeni projeler hazırladıklarını belirterek  “ Çiftçilik, tarımsal hizmetler ve gıda güvenliği gerçekten çok önemli bunun farkına pandemide vardık. Özellikle Rabbimin bize sunmuş olduğu bu güzel bereketli toprakların ekilmesi, sulanması, ürünlerin yetiştirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması büyük bir önem arz ediyor. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduk. Çiftçimize daha fazla nasıl destek olabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz diye istişare ediyoruz. Şu anda Şahinbey Belediyesi olarak sistemimize 5.500 kayıtlı çiftçimiz var. Verdiğimiz desteklerden çiftçilerimizin tamamı fayda sağlıyor. Hiçbirini dışarıda bırakmıyoruz. Yine aynı şekilde hayvancılık sistemine kayıtlı 3.700 vatandaşımız var. Hizmetlerimizin tamamından onlarda yararlanıyor. Bugün itibariyle hayvancılık anlamında verdiğimiz yem desteklerinin 4’üncü yılı. İlk yılımızda 3.500 ton dağıtım yaptık. Bir sonraki yıl 7.000 ton verdik. Şimdi de 10.000 ton destek veriyoruz. Şu anda verdiğimiz hayvan yeminin torbası 150 TL biz verdiğimiz desteklerle çiftçilerimiz 57 TL’den alıyor. Geriye kalan masrafın hepsini biz belediye olarak karşılıyoruz. Şu ana kadar belediyemiz tarafından yaptığımız destekler sayesinde yüzde 300’lük ekilen alanlarımızda artışlar oldu. Özellikle mercimeği, arpayı, buğdayı destekliyoruz. Şu ana kadar 9.387 ton arpa ve buğday tohumu dağıtımı yaptık. Yine 10.070 ton gübre dağıtımı yaptık. Hayvan yemi desteğimiz 24.000 ton oldu. Mercimek 278 ton, 750.000 zeytin fidanı, 150.000 sertifikalı fıstık fidanı verdik ve bunların piyasa fiyatı 15 TL ancak biz 2 TL’den çiftçilerimize verdik. Köylerde ihtiyaç sahibi 243 ailemize 2.751 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği vererek tamamını ailelerimize hibe ettik. Yeni projemizle tüm meralarımızı gübreleyeceğiz. Bütün köylerimizin yollarını da yapıyoruz ve 1.125 kilometre şu anda arazi yolu yaptık. Yaz, kış bütün arazi yollarımıza gidilebiliyor. Çiftçilerimize bir müjde daha verelim, Valimizle protokolü imzaladık. 15.000.000 fide dağıtımı yapacağız. İçerisinde domates, biber, patlıcan vb. şeyler olacak ve bunun yüzde 50’sini yine belediye olarak biz karşılaşacağız. İnşallah Rabbim bir yağışta gönderirse bu yapılan çalışmalarımız taçlanmış olacak” dedi.

 

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu yem desteğinden dolayı mutlu oldukları aktaran ve Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür eden çiftçi Osman Yılmaz ve Yusuf Mayda, “Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz sizlerden razıyız, Allah’ta sizlerden razı olsun. Allah sizi iki cihanda da bahtiyar kılsın. Bu yem desteğinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

Düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. Törenin ardından Gaziantep İl Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yağışların bu yıl az miktarda olması üzerine yağmur duası etti


HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz