İpek Yolu Haber Ajansı

AKSAKAL: “KKTC Tüm Dünya Devletleri Tarafından Tanınmalıdır”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Sayın Önder AKSAKAL, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılında bir açıklama yaptı. Harekatın yalnızca Türklere değil Rumlara da barış getirdiğini ifade eden AKSAKAL, Demokratik Sol anlayışın, 45 yıl önceki inanç ve kararlılıkla Kıbrıs’a sahip çıktığının altını çizdi. Önder AKSAKAL ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası camiada tanınmasının, hükümetin öncelikli görevi olduğunu vurguladı.

AKSAKAL’ın açıklaması şöyle:

“Kıbrıs Adası’nı bir Yunan toprağı yapma ideali olan ENOSİS için kurulan EOKA terör örgütünü ve Yunanistan’daki Cunta yönetimini ortadan kaldırarak “Ada”da “sadece Türklere değil Rumlara da barış” getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılındayız.

Kıbrıs, tarihten gelen özellikleriyle ve jeopolitik konumuyla asla Türkiye’den ayrı düşünülemez.

Geçmişte bu toprakları kendi egemenliğinde tutmaya çalışan ve bu uğurda, Kıbrıs adasında yaşayan Türklerin milliyetinden rahatsız olan batı emperyalizminin buradaki toplumu “dini azınlık” olarak görme gayretinin, dün Bulgaristan  ve Yunanistan’daki soydaşlarımız hakkında olduğu gibi, bugün de devam ettiğini ibretle izliyoruz.
 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni, Kıbrıs’ın tek temsilcisiymiş gibi kabul edip bünyesine alarak Kıbrıs Sorunu’nu daha da içinden çıkılmaz hale getiren Avrupa Birliği de bilmelidir ki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan edeli 36 yıl olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü altındadır.
 Yarım yüzyıla yaklaşan bu çarpıklık artık giderilmeli ve dış ilişkilerimizin merkezine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması konusu oturtulmalıdır.
 Millet’i “ümmet” gibi görme gayretinin ne kadar boş, ne kadar karşılıksız ve ne kadar anlamsız olduğunu tarih bize göstermiştir.
 Dolayısıyla eğer kadim Türk milletinin devamına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşatılacağına inanılıyorsa, “Milli hisle millet, dini hisle ümmet teşekkül eder” sözünün gerçekliği gözden uzak tutulmamalıdır.
 45 yıl önce “Barış Harekatı” kararını veren hükümetin başında bulunan Demokratik Sol anlayışın bugün de aynı inanç ve kararlılıkta olduğunu vurgulamayı tarihi bir görev sayıyorum.
 1999 yılında, AB’nin tam üyelik başvurumuzda KKTC’yi bir engel olarak göstermeye çalışmasına karşı takındığımız tavrın, bugünkü hükümet tarafından da aynı kararlılıkla sürdürülmesini ve artık KKTC’nin, kendilerini “iki devlet, tek millet” olarak tanımlayanlar başta olmak üzere tüm Dünya devletleri tarafından tanınması yolundaki çalışmaların yoğunlaştırılmasını önemle bekliyoruz.
 Bu anlayış ve düşüncelerle Türkiye’nin Kıbrıs’ta barış, özgürlük ve kardeşlik için gerçekleştirdiği Barış Harekatı’nın 45. yılını kutluyorum.
 Bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, yaşayan gazilerimize sağlıklı, mutlu, özgür bir yaşam temenni ediyorum.”

KAYNAK DSP

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz