İpek Yolu Haber Ajansı

ÇANKIRILI ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ 2021" İN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI.

ÇANKIRILI ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ 2021" İN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI.

ÇANKIRILI ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ 2021" İN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI.

Eseri hazırlayan Şair Yazar Editör Hüsnü Ekizceli Eserle ilgili gazetemize verdiği demeçte ,bu antoljiyi hazırlamaktaki  amacım yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan Çankırılı şairlerimizi Çankırılı hemşehrilerimize tanıtmak ve gelecek nesillere ilham olacak bir kaynak eser bırakmak dedi.Hüsnü Ekizceli sözlerine şöyle devam etti.

PROJE: 2021 / 1
"ÇANKIRILI ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ 2021"
AMAÇ:
Yurdumuzun çeşitli şehirlerinde veya dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Çankırılı Şairlerin şiirlerinin bir araya getirilerek, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, Çankırılı şairlerin birbirlerini tanımaları, sağlıklarında onları onure etmek ve gelecek nesillere kalıcı eser bırakmak suretiyle Türk ve Dünya Edebiyatına bir katkı sağlamak, Çankırı’nın tanıtımına katkı sağlamaktır.
KURALLAR:
1- “ÇAĞDAŞ ÇANKIRILI ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”nde 2021 yılında hayatta olan, kadın-erkek, küçük-büyük ayrımı yapılmaksızın; sadece, Çankırılı şairlerin veya doğum yeri Çankırı olan şairlerin şiirlerine, tanıtımlarına ve fotoğraflarına yer verilecektir.
2- Antolojide her şaire 5 sayfa ayrılacaktır. Bir sayfası tanıtım ve şairin fotoğrafına (renkli) ayrılırken, 4 sayfası da şairin şiirlerine ayrılacaktır. 
3- Her şair kendi şiirleriyle antolojide yer alacaktır. Hukuki sorumluluk şaire aittir. 
4- Şiirlerde genel ahlaka ve toplum kurallarına uygun olmayan, bölücü ve siyasi amaca yönelik şiirler dışında her şair istediği: SERBEST ŞİİR veya HECE ŞİİRİ ayrımı yapılmaksızın (4 sayfaya sığacak şekilde) antolojide yer alacaktır.
5- Şairler Antolojide yer almak için Katılım ücreti ödemeyeceklerdir.
6- Antolojide yer almak için Yaş sınırlaması yoktur.
7- Antolojide yer alabilmek için şairin: Şiir Kitabının olup olmamasının önemi yoktur.
8- Şiirler Times New Roman karakteri ve 11 Punto, Word Belgesi olarak gönderilecektir.
9- Şiirler, resim ve tanıtım yazıları:  husnuekizceli@gmail.com adresinden veya +90 541 520 66 84 numaralı WhatsApp hattından gönderilecek, PTT veya Kargo ile gönderilmeyecektir.
10- Antoloji 16,5 X 24 cm. Ebatlarında olacaktır.
11- Her şaire, 1 adet Antoloji gönderilecek ve kargo bedeli şaire ait olacaktır. Bunun dışında istedikleri takdirde Perakende Satış Fiyatı üzerinden %50 indirimli olarak alabileceklerdir.
12- Antolojide yer alabilmek için son şiir gönderim tarihi: 31 AĞUSTOS 2021
13- Belirlenecek bir tarihte Pandemi Döneminin Uygun Olması Durumunda Çankırı’da Gala düzenlenecek, Gala gecesinde kitabı olan şair arkadaşlar kitapları imzalayacaklardır. 
14- Antolojiye katılan şairler, bu antolojide yayımlanan şiirlerini çıkaracakları kendi şiir kitaplarına da alabileceklerdir. 
15- Bu antolojide yer alacak tüm şairler, bu katılım şartlarını aynen kabul etmiş sayılırlar. 
20210415, Ankara
Hüsnü EKİZCELİ
Yazar-Şair-Editör
+90 541 520 66 84

İfade etti

Orhan Oyanık
İpekyolu Haber Çanakkale

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz