İpek Yolu Haber Ajansı

ASKEF OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUNU YAPTI


ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN İLK KÜLTÜR SANAT FEDERASYONU OLAN ASKEF, GELİŞEN ŞARTLAR VE YENİ KATILIMCI DERNEKLERİN OLMASIYLA 10 ÜLKENİN KATILIMIYLA KONGRESİNİ YAPTI.

 

Kuruluşundan bu yana 15 ay geçmesine rağmen bir çok uluslar arası organisazyon gerçekleştiren ASKEF, yeni katılan yedi dernek ile yoluna daha emin ve güçlü  adımlarla devam ediyor. Genel kurulda,  Erzurum İpekyolu Halk Ozanları Derneği,Alaplı Kültür Sanat Derneği,Kars Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği,Karadeniz Ereğli Gençlik Ve Spor Halk Oyunlarını Yaşatma  Kültür Derneği, Avrasya Kültürünü Araştırmaları Derneği, Tiyatro Oyuncuları Ve Alternatif Sanatlar  Derneği, Akdeniz Kültür Ve Araştırmaları Derneği,  ASKEF'E katıldılar.

Kongerenin divan başkanlığını adana'nın ünlü isimlerinde Mansur Ekmekçi yaptı.

ASKEF Genel merkezinde gerçekleşen Konrede konuşma yapan ASKEF kurucu genel başkanı  Savaş Ünal önce ki  yönetime, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeni seçilen yönetim kurulu ile fedarasyonumuz daha güçlenerek yoluna devam ediyor. Düstürümüz İsmail Gasparalı'nın dedği gibi " dilde, işte, fikirde birliktir " . ASKEF'E katılan yedi derneğimize teşekkür ediyoruz.Sekiz derneğimiz de katılmak için kongrelerini yapmayı bekliyorlar . ASKEF ailesine katılmayı düşünen   derneklerimizi bekliyoruz.  Burdan çıkan sonuç,ASKEF'İN kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar derneklerimiz ve üyelerinden takdir karşılanıyor, buda bizlerin doğru yolda olduğumuzu ve kültür ve sanatımız için daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor dedi.

ASKEF genel Başkan yardımcısı Yahya Azeroğlu söz aldı .Azeroğlu; kongrede özetle şöyle konuştu.Öncelikle bir çok ülkeden ve şehirden katılan gönül dostlarımıza hoş geldiniz diyorum.

Üst kuruluşlara katılmak ve ayrılmak doğal şeylerden ancak,herşeyin bir adabı usulü vardır.Bazı kişi ve kuruluşlar uzun süre  birlikte yol aldığı,çalışma yaptığı,katkı sağladığı kurumlardan ayrılırken edebi ile ayrılmalıdır, çünkü Edebiyat edepten gelir. Oysa bazı kişiler görüyoruz ki sanal sayfalardan istifalarını dile getiriyorlar.Bu gibi davranışlar bağlı oldukları kuruma ve üyelerine büyük saygısızlıktır.

Bizler; Türk Kültür ve sanatına hizmet eden, bu yola ömrünü bahşetmiş insanlarınız.Bizler gibi düşünen tüm dostlarımızı ASKEF çatısı altında bir olmaya davet ediyoruz dedi

ASKEF genel Başkan yardımcısı. Selami Yağar söz alarak,dilin önemi üzerinde konuştu Yağar;

Bir milletin hayat damarlarından biri de dilidir. Dil milletleri millet yapan işin özüdür esasıdır. Toplumda dil duygusu azalırsa milletin güven duygusu da azalır. Bir millet dinine  diline sahip çıkmazsa başka toplumların yemi ve sömürü alanı olur. Türk dili yabancı akım ve dillerden arındırılarak  korunarak dünyada çok konuşulan diller arasında yerini almalıdır.

 

Toplumları yakan  yok eden kendi kültürlerini inkârdır. Kendi diline hor bakanlar geleceğe kör bakarlar!

 

Güzel dilimiz Türkçenin son zamanlarda yoğun bir şekilde saldırılara maruz kalıp yabancılaştırılarak kısırlaştırılması  günlük yaşantının her alanında bile kısıtlı sayıda kelimelerle konuşulması ve yazılması; insanımızın birçok meselede zihni derinliğe ulaşamamasına ve kendini bulamamasına neden olmaktadır. Bu da beraberinde kültürümüzün gelişiminin önünü tıkamaktadır. Oysa unutmamak lazımdır ki  dil demek millet demektir. Diye konuştu.

ASKEF Kongresine on ülkeden, bir çok ilden şair,yazar,sanatçı ve akademisyen  katıldı.

Yapılan konrede ASKEF yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu.

Savaş Ünal :            Genel Başkan

Yahya Azeroğlu :   Genel Başkan Yardımcısı

Selami Yağar:         Genel Başkan Yardımcısı

Vahdettin Işıldak :Genel Sayman

Turgay Latinler :   Genel Sekreter

Feride Kaya :         Genel Sekreter Yardımcısı

İbrahim Rauf Terzi : Yönetim Kurulu Üyesi

Denetleme Kurulu

Prof. Dr. Özkan Hüseyin :Başkan

Nermin Karakaya

Mahmut Karadaş

 

Olarak kamuoyuna bildirildi...

 

HABER:Süleyman GÜZEL

İPEKYOLU HABER ANTALYA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz