İpek Yolu Haber Ajansı

AVRUPA MATEMATİK OLİMPİYAT ŞAMPİYONU İREM GÜLCE

İleride ülkem için nice ödüller kazanacağım. Ülkeme başarılarımla katkı sağlamak istiyorum. Matematik benim yaşamam biçimim. Matematikten korkmayın, zor olarak görmeyin. Matematiğin farklı yönlerini keşfederseniz o da zor bir ders olmaktan çıkıp daha eğlenceli olur.

Matematiği eğlenceli hale getirin. Kardeşimle birlikte ders çalışıyoruz, birbirimize yardım ediyoruz. Olimpiyat sürecinde yanımda olan başta danışman hocam ve olimpiyat kamplarındaki hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Kızının matematik söz konusu olduğunda yemek yemeyi dahi unuttuğunu söyleyen anne Gülsevil Yazgan ise "Ülkem adına gurur duydum. İrem ders çalışırken bazen odasına girip yaşam belirtisi var mı diye kontrol etmek zorunda kalıyorum. Yemek yemeyi bile unutuyor. Kızım gibi nice başarılı öğrencilerimiz var. Oğlum Umut Kağan da ablasının izinde. Bizi olimpiyatlarla tanıştıran Düzce BİLSEM’e çok teşekkür ediyorum. Danışman öğretmenimiz Mehmet Hoca’ya çok teşekkür ediyorum. Onun desteği ve inancıyla başardık" dedi.

İrem’i olimpiyatlara hazırlayan danışman öğretmeni Mehmet Şahin ise "İrem Gülce olağanüstü bir öğrenci. Onu ilk tanıdığımda hemen kendisini fark ettirdi. Yarım saat içinde ailesine ’Bu çocuk uluslarası camiada Türkiye’nin yüz akı olacak’ dedim. Uluslarası Matematik Olimpiyatı’nda da (IMO) önümüzdeki yıl inşallah çok güzel bir derece alacağını düşünüyorum. İrem’in kardeşi de olimpiyat eğitimi alıyor. Umut Kağan da ablası gibi son derece başarılı bir çocuk. Bu yıl o da olimpiyatlara girecek. Ülkemizin yüz akı olan gençlerimizi destekliyoruz. İrem 15 yaşında, 11 yıldır 15 yaşında olup altın madalya alan tek öğrenci" diye konuştu.

HABER: NECAT DÜRÜMLÜ
İPEK YOLU HABER DÜZCE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz