İpek Yolu Haber Ajansı

Çayırova Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği aşçılık kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.

Çayırova Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği aşçılık kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.

 

Çayırova Belediyesi’nin yetişkinlere yönelik meslek ve sanat edinme kursları devam ediyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde çeşitli branşlarda eğitime tabi tutulan kursiyerler eğitim sonunda sertifika alarak meslek sahibi oluyorlar. Devam eden meslek ve sanat edindirme kursları kapmasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde aşçılık eğitimi alan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Belediye ile halk eğitim merkezinin ortaklaşa sürdürdüğü aşçılık kursunun ilk dönemini 6 ayda bitiren 20 kursiyer sertifikalarını alarak meslek sahibi oldular. 15 kişinin eğitimlerinin devam ettiği kursu veren Halk Eğim Merkezinin tecrübeli eğitimcisi Şermin Çiftçi, kursiyerler için düzenlenen belge töreninde pastanın serüveni ile ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Kursiyerlerin pasta hazırlayarak hünerlerini sergilediği programa katılan Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu ile Çayırova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selami Yılmaz, aşçılık kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgelerini verdiler.

 

Çayırova’da Kilit Taşı Çalışması

 

Çayırova Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, Emek Mahallesi’nde kilit taşı yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Emek Mahallesi’nde birçok sokakta sıcak asfalt uygulaması yapan Çayırova Belediyesi, çalışmalarına parke yol yapımı ile devam ediyor. Hava şartları uygun olduğunda üstyapı yatırımlarına devam eden ekipler, bordür çalışması da yapıyor.

 

Belirli bir program dâhilinde üstyapı uygulamasını büyük bir ölçüde tamamlayan Çayırova Belediyesi, Emek Mahallesi’nde doğalgaz çalışması tamamlanan sokaklarda da asfalt yama çalışmasına hız verdi. Bosna Caddesi üzerindeki sokaklarda biten doğalgaz hatlarının üstyapısında yama uygulaması yapan belediye ekipleri, aynı zamanda bozuk olan sokaklarda da tamiratlarını gerçekleştiriyor.

 

Mevsimlik çiçek dikimi

 

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü  ekipleri kavşaklarda, cadde ve mesire alanlarındaki uygulamalarını sürdürüyor. Sonbahar mevsiminde ilçenin değişik yerlerine dikilen mevsimlik çiçekler Çayırova’ya ayrı bir güzellik katıyor. Parklardaki bakım ve onarım uygulamalarına da aralıksız devam eden ekipler, kavşakların örtüsüne yeşil bir görünüm kazandırıyor.

 

HABER: M.MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz