İpek Yolu Haber Ajansı

AYASOFYA NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK?



Danıştay Ayasofya kararını ne zaman verecek? Ayasofya ne zaman ibadete açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam yaptığı Ayasofya açıklamasının ardından gözler Danıştay’a çevrildi. Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından Danıştay’da açılan davanın karara bağlanma tarihi merak konusu oldu. Peki Danıştay Ayasofya kararını ne zaman verecek?

Danıştay Ayasofya kararını ne zaman verecek? sorusu dün akşam canlı yayında Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamanın ardından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün katıldığı bir canlı yayında Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması fikrinin Danıştay’da alınacak karar sonrası hayata geçebileceğini söyledi. Pekl Ayasofya ne zaman ibadete açılacak? Ayasofya Camii nerede? Ayasofya ne zaman müz oldu? Ayasofya Camii neden müze yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları..

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün katıldığı bir canlı yayında Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması fikrinin Danıştay’da alınacak karar sonrası hayata geçebileceğini söyledi. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ya da yasayla yeni düzenleme yapılırsa Ayasofya, idarenin takdiriyle yeniden cami statüsü kazanacak ve ibadete açılabilecek. Danıştay’ın ret kararı hükümetin bu tasarrufuna engel oluşturmayacak.

ERDOĞAN AYASOFYA İLE İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT 1 canlı yayınında Ayasofya’ya ilişkin olarak," Bu sefer de kalkıyorlar, ’Sakın ha Ayasofya ile ilgili orayı camiye çevirmeyin’. Türkiye’yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz? Kaldı ki Türkiye’nin kurumları var, böyle bir adım atılacaksa bunun yetki sahipleri bellidir. Parlamentosu var, bunun Danıştay’ı var, dolayısıyla buralar kararını verir, bu karar verildikten sonra da icra makamı gerekli olan adımı atar. Bunun için sizden izin almaya asla tevessül etmez. Nitekim şu anda icra makamına bile gerek yok." dedi.

AYASOFYA NE ZAMAN MÜZE OLDU?

Ayasofya 1923’te cumhuriyetin ilanından sonra cami olarak kullanılmaya devam edildi ancak 1931’de kapatıldı.Ayasofya Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Şubat 1935’de müze olarak, yerli ve yabancı ziyaretçilere açılmıştır.

AYASOFYA NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK?

Danıştay Bakanlar Kurulu kararıyla Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak yeniden ibadete açılması için açılan dava hükmü 2 Temmuz’da verilecek.


HABER: FIRAT ZURLU
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz