İpek Yolu Haber Ajansı

BİR ÇOCUK BİR DİLEK KAMPANYASI DİLEKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR… İLK HEDİYELER VALİ DAVUT GÜL TARAFINDAN VERİLDİ…

Gaziantep Valiliği koordinesinde başlatılan ve Ramazan ayında öksüz ve yetim çocukların yüzünü güldürmek amacıyla hayata geçirilen “Bir Çocuk Bir Dilek” kampanyası kapsamında çocukların dilekleri gerçekleştirilmeye başland

ı.

Kampanya kapsamında çocukların ilk dilekleri ise Vali Davut Gül tarafından yerine getirildi.

Kampanya çerçevesinde il genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kayıtlarında ihtiyaç sahibi olan 18 yaşının altındaki 2.300 öksüz ve yetim çocuğa Vali Davut Gül tarafından yazılan bir mektup gönderilerek “keşke olsa” dedikleri 3 isteklerini yazmaları istenmiş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ekipleri vasıtasıyla çocukların dilekleri toplanmıştı.

Vali Davut Gül, yazdığı üç dilekten bir tanesi kendisiyle tanışmak olan Hayriye Selin, Canan, Elif Yaren, Berensu ve kardeşlerinin isteklerini yerine getirerek çocukları evlerinde tek tek ziyaret etti.

Çocukların ilk dileğinin yanı sıra “keşke olsa” dedikleri bir dileğini daha gerçekleştiren Vali Gül, ziyaret ettiği çocuklarla bir süre sohbet ederek, her zaman yanlarında olduklarını bilmelerini istedi.

Gül, “Yetim öksüz kardeşlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere emaneti. Bayram öncesinde de sizleri görmek, halinizi hatırınızı sormak, varsa bir talebiniz yerine getirmek istedik. Her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Kapımız 7/24 sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

Akülü arabadan, cep telefonuna, tabletten, bisiklete, bilgisayara kadara pek çok dileği yerine getirilen çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu. Çocukların Karadeniz ve Çanakkale gezileri isteği ise Pandemi sonrasında gerçekleştirilecek.

Vali Gül, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, bedensel engeli bulunan ve bu nedenle evde eğitim hayatına devam eden Umut Batın’ı da ziyaret ederek, bayram hediyesi verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde gerçekleştirilen ziyaretler, çocuklara çifte bayram sevinci yaşattı.



HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz