İpek Yolu Haber Ajansı

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE EKİBİ NEFES ALAMAYAN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARDI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) itfaiye personelleri, akaryakıt almak için durdukları istasyonda nefes alamayan 2 yaşındaki bir çocuğa yaptıkları ilk yardım müdahalesiyle hayatını kurtardı


 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangın dönüşü yakıt ikmali için petrol istasyonunda durdu. Bu esnada panik halinde bir aileyi fark eden itfaiyeciler, 2 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun nefes almakta zorluk yaşadığını gördü. Olay yerinde çocuğa ilk yardım müdahalesinde bulunan ekipler, çocuğun hayatını kurtardı. Akabinde nefes probleminin devam ettiğini anlayan itfaiye ekibi, kendi araçlarıyla sirenleri de açarak çocuğu Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi Acil Servis Birimi’ne ulaştırdı. Çocuğun sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

 

NEFES ALAMAYAN ÇOCUĞUN HAYATINI İTFAİYE EKİBİ HEMLİK MANEVRASIYLA KURTARDI

 

Olaya müdahale eden GBB İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Amiri Necdet Dinç, “Daha önceki tecrübelerimiz bize yol gösterdi. Buna benzer durumlarla karşı karşıya daha önce de kalmıştık. Evimde 5 yaşında çocuğum divanın üzerinde oynarken kafa üstü yere düştü. Düşer düşmez de dili boğazına kaçtı. Tabi o anda annem ve eşim panik oldu. İlk yardımın hayati önemini bu zamanlarda anlıyorsunuz. Her ailenin muhakkak ilk yardım konusunda bilgili olması gerekiyor. Kendi çocuğumu bulunduğu durumdan kurtarabilmek için hemen ilk yardım yaptım ve oğlumu kurtardım. Bu olayda da benzer bir durumu tecrübe ettik. Çocuğun boğazına bir şey kaçmıştı. Anne bizi görür görmez can havliyle çocuğunu bize verdi. Biz ilk yardımımızı çavuşumla birlikte yaptık. Hemlik manevrasıyla nefes almasını sağladık. Ancak sıkıntı bir süre daha devam ettiği için çocuğu hemen kendi aracımızla sirenleri açarak devlet hastanesinin acil bölümüne ulaştırdık. Ambulansı beklemedik. Giderken araç içerisinde de çocuğun nefes tıkanıklığı bir süre daha devam etti. Acile bıraktıktan bir süre sonra sağlık görevlileri bizi aradı ve çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaptığımız ilk yardımın yerinde olduğunu belirtti, teşekkürlerini dile getirdi. Belki o an orada bulunmasaydık sıkıntının ciddi boyutlara taşınabileceğini sağlık personelleri bizlere iletti. Şu anda da çok mutlu olduğumuzu dile getirmeliyim” diye konuştu.

 

SİRENLERİ AÇARAK HASTANEYE YETİŞTİRDİLER

 

GBB İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Çavuşu Hanefi Kütük ise bir yangın dönüşü yakıt istasyonuna uğradıklarını belirterek, “Yakıtımızı doldurmak için akaryakıt istasyonuna girdik. Yakıt dolumu esnasında dışarda bir vatandaşın çocuğuna panik bir şekilde davrandığını gördük. Acil servisine ulaşması gerektiğini ifade ederken biz yaşanan durumun ne olduğunu öğrenmek için olay yerine yaklaştık. Yaklaşınca aracın içerisinde hemen açıp çocuğa yaklaştık. Aile o korku anıyla çocuğu bize verdi ve biz de çocuğun dili boğazına kaçmıştır diye kontrol ettim. Herhangi bir sorun yoktu. Akabinde çocuğun boğaz tıkanıklığı yaşadığını anladık ve hemlik manevrası ile çocuğa müdahalede bulunduk. Nefes almasını sağladık. Fakat nefesi çok verimli alamadığını da fark ettik ve çocuğu acilen hastaneye götürmemiz gerektiği için kendi aracımızla kendi kılavuz ekibimizle çocuğa hastaneye giderken de birkaç kez yine müdahalede bulunduk. Sirenlerimizi çalarak Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne giriş yaptık. Acil birimine çocuğu ulaştırdık. Sağlık ekiplerine olayla ilgili bilgi verdik. İş yoğunluğundan dolayı işimizin başına geri döndük yaklaşık bir saat sonra da çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Olay yerinde yaptığımız müdahalenin çok yerinde olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.


HABER: ALİ DUYSAK

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz