İpek Yolu Haber Ajansı

BÜYÜKLER KÖYCEĞİZ KUPASI KÜREK YARIŞLARI SONA ERDİ

Türkiye Kürek Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen “Büyükler Köyceğiz Kupası Kürek Yarışları” 18-20 Şubat 2022 tarihleri arasında Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezinde yapıldı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi parkurunda 1.000 ve 2.000 metre üzerinden 4 kulvarda düzenlenen yarışlarda, masterlar, deniz küreği ve kürek kategorilerinde 17 kulüpten 300 sporcu mücadele etti.

Yarışlara, Fenerbahçe, Galatasaray, Şişecam Çayırova, Moda Kürek, Fethiye Belediye Spor, İznik Spor, İzmir Kürek, Boğaziçi Üniversitesi, Gerze Yelken Spor, Vira Denizciler, İzmit Sümerspor, Bodrum Halikarnas, Sinop Gençlik ve Spor, Koç Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bayramoğlu Yelken ve İdealtepe Amatör Balıkçılar kulüpleri katıldı.

KUPANIN SAHİBİ FENERBAHÇE

3 gün süren yarışların sonunda olimpik kategorisi kadınlarda Fenerbahçe 600 puanla kupanın sahibi olurken Galatasaray 70 puanla ikinci oldu. Erkeklerde ise Fenerbahçe 826 puanla kupanın sahibi olurken Galatasaray 708 puanla ikinci oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir organizasyon oldu. Köyceğiz’e ve Köyceğiz halkına Federasyonumuz ve kulüplerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLMAN “HEDEFİMİZ TURİZMİN SPOR ORGANİZASYONLARI YOLUYLA YILIN TÜMÜNE YAYILMASIDIR”

Muğla’nın tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle her türlü sporun yıl boyunca yapılabileceği Türkiye’nin ve Dünya’nın nadir bölgelerinden birisi olduğunu dile getiren Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “İlimiz su sporları konusunda çok önemli bir yere sahiptir. Su Sporlarında Muğla’nın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz turizmin spor organizasyonları yoluyla yılın tümüne yayılmasıdır. Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezimiz çok çekişmeli ve güzel yarışlara sahne oldu. Ben bu vesileyle yarışlara katılan sporcuları tebrik ediyor, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışlarda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Köyceğiz Belediyespor Kulübü Başkanı Nadi Pirci tarafından takdim edildi.

Sonuçlar:

KADINLAR

1- FENERBAHÇE

2- GALATASARAY

3- İZMİT SÜMERSPOR KÜREK

 

ERKEKLER

1- FENERBAHÇE

2- GALATASARAY

 

AKADEMİ KADINLAR

1- KOÇ ÜNİVERSİTESİ

2- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

 

AKADEMİ ERKEKLER

1- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

 

DENİZ KÜREĞİ KADINLAR

1- İZMİT SÜMERSPOR KÜREK

2- VİRA DENİZCİLER

3- SİNOP GENÇLİK VE SPOR

4- FETHİYE BELEDİYE

 

DENİZ KÜREĞİ ERKEKLER

1- İZMİT SÜMERSPOR KÜREK

2- ŞİŞECAM ÇAYIROVA

3- VİRA DENİZCİLER

4- SİNOP GENÇLİK VE SPOR

5- İZMİR KÜREK

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz