BAŞKAN ŞAHİN MAKAMINI MİNİK AZRA’YA DEVRETTİ
23/04/2025 - 14:34
- Bu Haber Kere Okundu
-
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu minik Azra’ya devretti.
Temsili devirde koltuğa oturan Nursel-Cavit Karslıgil İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Azra Ateş, yaptığı konuşmada, milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak bayramı çocuklara armağan eden Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarını sundu.
“SAYIN BAŞKANIMIZI ŞEHRİMİZE KATKILARI VE TÜM GÜZELLİKLERİ İÇİN SAYGIYLA SELAMLIYORUM”
Minik Azra, Başkan Şahin’e, şehrin sorunlarını çözmek için gösterdiği fedakârlık ve çalışkanlıktan dolayı teşekkür ederek, başkanlık koltuğunda oturmanın kendisi için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Gaziantep’i insanıyla, turizmiyle, tarihiyle, gastronomisiyle yaşanabilir büyük bir metropol haline getiren, en önemlisi Gaziantep’imizin kültürünü geliştirerek biz gelecek nesillere aktarmayı başaran, hepimizin gururu olan ve çok sevdiğimiz Sayın Başkanımızın koltuğunda olmak benim için heyecan ve gurur verici. Hepinizin huzurunda bir kez daha Sayın Başkanımızı şehrimize katkıları ve tüm güzellikleri için saygıyla selamlıyorum.”
AİLE YILI, SOKAK HAYVANLARI VE YEŞİL ALANLAR GÜNDEMİNDEYDİ
Temsili Başkan Azra Ateş ayrıca, 2025 yılının Aile Yılı olması nedeniyle yaşlılara yönelik yatırımların artırılması, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların çoğaltılması ve çevreye duyarlılığın artırılması konularında taleplerini dile getirdi. Yeşil alan yatırımları için de teşekkür eden minik başkan, konuşmasının sonunda Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek savaşın son bulması ve çocukların ölmemesi için çağrıda bulundu.
ŞAHİN: BU BİR BAYRAK YARIŞI
Minik Azra’nın konuşmasını dikkatle dinleyen Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’in birçok alanda başarıya ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
“Bu bir bayrak yarışı. Azra kardeşimiz, geleceğin başkanı, devlet adamı, bilim, kültür ve sanat insanı olarak bu bayrağı alıp bizden çok daha ileriye taşıyacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bunu gördüğü için milli iradeyi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek bu bayramı çocuklara armağan etti. Siz büyük Türkiye’mizin baş mimarları olacaksınız. Bu fotoğrafı gördüğümde çok rahatım; bizden çok daha ileriye götüreceksiniz. İstiklal Marşımızı tüm dünyada okutacak, ay yıldızlı bayrağımızı her yerde dalgalandıracaksınız.”
TOPRAĞI, HAVAYI VE SUYU TEMİZ TUTMAK GEREKİYOR
Azra’nın gündeme taşıdığı konulara yanıt veren Başkan Şahin, aile kavramının önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aile bizim için küçük bir devlet, devlet büyük bir ailedir. Bu şehir de kendi içinde çok güzel bir aile. Aile Yılı kapsamında önümüzdeki ay aile haftasında açıklayacağımız özel bir paket hazırlıyoruz. Yaşlılarımızın bakım ihtiyaçları için yeni bir rehabilitasyon merkezi açıyoruz. Ayrıca emekliler lokalini de yakında hizmete sunacağız. Her yaş grubunun mutlu olduğu bir Gaziantep hedefliyoruz. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 8,5 metrekareydi. Şu anda 12,5 metrekareye çıkardık. Bu nedenle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası bizi ’Yeşil Şehir’ ilan etti. Hedefimiz 15 metrekareye ulaşmak. Ancak bu, sadece ağaç dikerek olmaz. Toprağı, havayı ve suyu temiz tutmak gerekiyor ki çocuklarımız daha sağlıklı gelişebilsin.
GAZZE’NİN ÇOCUKLARININ HAKKINI GAZİ’NİN ÇOCUKLARI KORUYACAK
Başkan Şahin konuşmasının sonunda Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinerek şunları söyledi:
“Bu şehrin çocukları, bu ülkenin çocukları çok büyük bir milletin evlatları. Onları yaşatmak için çok iyi yetişmeleri gerekiyor. Bu coğrafyanın çocuklarının güçlü olması şart. Gazze’nin çocuklarının hakkını korumak da Gazi’nin çocuklarına düşecek. Gazi’nin çocukları güzel yetişince, öldürenler öldürmeye cesaret edemeyecek. Barış, tüm dünyaya Gazi’nin çocuklarından yayılacak.”
HABER:SEHER DOĞAN
Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz
-
AŞIK MAHCUBİ' IN MUTLU GÜNÜ ...
AŞIK MAHCUBİ'MUTLU GÜNÜ Kilisli aşık mahcubi oğlu fatih classis ga ...
-
Gezitayfa.com Sitesini İncelediniz mi ...
Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri tanımak her zaman insa ...
-
GAZiANTEP WEB TASARIM ...
Gaziantep Web Tasarım firması Nimbus Yazılım hızlı hizmet anlayışı ile ön plana ...
- Süleyman Toptaş >>> İDEAL LİDERLİK
- Mert aslan >>> Tanımsız Ahaliyiz...
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Yazarlarımız
Haberler

Çanakkale Okçuluk İl Şampiyonası Başarı ... 12/05/2025
Çanakkale Gelibolu Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor B ...

Türkiye’de Barış Görüşmesi Umudu: ... 12/05/2025
Zelenski’nin yaptığı çağrıya göre, Ukrayna-Rusya savaşının sona erdirilmesi amacıyla iki liderin İstanbul’da bir ...

Otizmli Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğ ... 12/05/2025
Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nda çekilen görüntülerde, öğretmenin bazı ö ...

Arnavutluk’ta Genel Seçimler Tama ... 12/05/2025
Seçimlerde, kayıtlı yaklaşık 3 milyon 713 bin seçmenin sandık başına gitmesi beklenirken, Arnavutluk Merk ...

Sivas’ın Koyulhisar İlçesinde Sağa ... 12/05/2025
Şiddetli yağış sonrası bazı hayvan barınaklarında ve ulaşım yollarında hasar meydana geldiği belirtilirken, belediye eki ...

İzmirliler “Parkta Etkinlik Var” program ... 12/05/2025
Rehber eşliğinde gezen vatandaşlar, hem doğa yürüyüşüne katıldı, hem canlı türlerini yerinde inceledi. ...
ŞAHİNBEY AMPUTE ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR 7-1 ... 12/05/2025
Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, deplasmanda Sakarya Be ...

EVLADIN ANA’YA VEFASI ... 12/05/2025
Balıkesir’in Bandırma ilçesi Misakça Mahallesi’nde oturan ve yürümekte zorluk çeken 85 yaşınd ...

ANNE BEBEK FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI ... 12/05/2025
Renkli sahne performansları ve eğlenceli etkinliklerle dolu festival, ailelere ...

Başkan Başdeğirmen: Fatmagül’ün başarısı ... 12/05/2025
Başkan Başdeğirmen, “Fatmagül’ün Lima’da Türk Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutması kadar güzel ...