İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN TAHMAZOĞLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek birlikte sohbet etti. Bilge Lider Aliye İzzetbogoviç’i andı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu daha sonra öğrencilerle kampüste voleybol oynadı.



 

ALİYE İZZETBOGOVİÇ’İ İYİ ANLAMAK GEREKİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Bosna Hersek’in güzelliklerinden bahsederek “Aliye İzzetbegoviç’i iyi anlamamız lazım. Onun dava ruhunu vatan sevgisini okuyarak iyice öğrenmemiz lazım. Bosna Hersek çok güzel bir yer. Yeşilin her tonunu orada görebilirsiniz. Şahinbey Belediyesi olarak Bosna Hersek’in Gorazde şehri ile kardeş şehir olduk ve işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

 

GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak eğitime önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek “Öğrencilerle sık sık bir araya gelerek gençlerimiz için neler yapabiliriz üzerinde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak okullar, yurtlar yapıp kitap dağıtarak eğitime destek veriyoruz. 111.000 öğrencimizi Çanakkale’de ecdadıyla buluşturduk. Altı takdiri olan 40.000 öğrenciye bisiklet, başarılı öğrencilere 20.000 adet kol saati, 11.700.000 adet kitap dağıttık. Lise ve ortaokul öğrencilerine deneme sınavı yapıyoruz. Çocuklarımıza beslenme kabı, kumbara, kırtasiye malzemesi ve boyama setleri dağıttık. Pandemi sürecinde 52.000 tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Okullara Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte 60 tane Z kütüphane yaptık. Öğretmen ve öğrencilere 80.000 adet Bilim ve Teknik dergisi aboneliği yaptık. Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesini Akkent Mahallemize inşa ediyoruz. Kitap fuarı düzenledik ve 22 Ocak’ta yeni bir kitap fuarı daha düzenleyeceğiz. Okul 1-2 ve 3’üncüsü olan öğrencilerimizi Umre, Bosna Hersek ve Ayasofya ziyaretleriyle ödüllendirdik. Şahinbey Kongre Sanat Merkezi’nde kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Eğitime Şu ana kadar 1.300.000 TL destek sağlamışız. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.” dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ SİZ ŞEKİLLENDİRİN

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın öğrencilerin bakış acısını kendi medeniyetlerinden esinlenerek şekillendirmeleri gerektiğini belirterek “Yeni bir yılda Dünya’ya Londra ve Paris’ten değil farklı bir açıdan bakmanızı istiyorum. Kendi medeniyetlerimiz üzerinden dünyaya bakmalıyız. Fikirlerinizle ve dünyaya görüşlerinizle geleceğin Türkiye’sini sizin kurmanızı istiyoruz” dedi.



HABER: ALİ DUYSAK

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz