İpek Yolu Haber Ajansı

BAFRA BARIŞ FM SES YARIŞMASI SONUÇLANDI


Barış Medya Grup kuruluşu olan 103.2 Barış FM programcısı Safiye Değirmenci tarafından organize edilen ‘Bafra Ses Yarışması'nın final etabı Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

8 yarışmacının hünerlerini göstermek için beklediği gece Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gece'nin açılış konuşmasını yapan Barış Medya Grup İmtiyaz Sahibi Nihat Kale, "Barış FM ailesi olarak ilçemizdeki yetenekli kardeşlerimizin yeteneklerini sergilemelerine fırsat vermek ve müzik yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik.

 Yıllardır radyomuzda ülkemizin değişik bölgelerinden on binlerce sanatçının şarkılarını, türkülerini 103.2 frekansından sizlere ulaştırdık. Şimdi diyoruz ki, eserlerini dinlettiğimiz sanatçılar arasında neden bir tanıdık yüz, bir tanıdık ses olmasın? Sesine ve yeteneğine güvenenlere bir fırsat da biz sunalım istedik.

 Kim bilir, belki de bu yarışmamız sonucunda yeteneklerini sergileyen adaylarımızdan bazıları ulusal platformlarda da kendine yer bulacak ve Bafra'mızdan yetişen bir sanatçı olarak sahnelerdeki yerini alacak. Yarışmamızın böyle güzel sonuçlara vesile olmasını yürekten arzuluyorum." ifadelerinde bulundu.

Sözlerine devam eden Kale ‘Zeytin Dalı Operasyonu'na dikkatleri çekerek "Değerli misafirlerimiz, ülkemiz hakikatten çetin sınavlardan geçiyor, bunun bilincindeyiz. Amacımız böyle bir ortamda bilinçsizce eğlenmek değil. Bu gerçeğin de farkında olarak hayat döngüsünü sürdürmeye, bölgemizin sosyal yaşamına renk katmaya, bunalan ruhlarımıza bir soluk aldırmaya çalışıyoruz. Umarız buna muvaffak oluruz." dedi.

Zülfikar Semiz ve Emre Doğanoğlu'nun jüriliğini yaptığı yarışmada Nuri Özdemir, Mahsum Özdemir, Dursun Ali Bircan, Hasret Sevinç, Kübra Arslan, Hülya İnce, Adem Gülmez, Yunus Emre Koparan kendilerine destek olmak için gelen davetlilere hünerlerini sergilediler.

Yarışmada ilk performansı konuk olarak katılan ortaokul öğrencisi Tuğrulhan Karasu seslendirdiği Sivas yöresine ait Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık isimli Türküyle göstererek herkesin beğenisini üzerinde topladı.

103.2 Barış FM programcıları Safiye Değirmenci ve İsa Şen'in sunuculuğunu yaptığı yarışmada sırasıyla sahneye alınan yarışmacılar bir birinden ünlü eserleri seslendirerek dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattılar.

İlk olarak sahneye çıkan Hasret Sevinç ‘Değirmen Başında Vurdular Beni.' İsimli eseri seslendirdi. Büyük beğeni toplayan Hasret'in ardından sahneye sırasıyla ‘Altın Yüzüğüm Kırıldı.' Eseri ile Kübra Arslan, ‘Sevemiyorum Senden Başkasını' eseri ile Nuri Özdemir, ‘Akşam Güneşi' eseri ile Dursun Ali Bircan, ‘Hey Gidi Karadeniz.' Eseriyle Hülya İnce, ‘İki Keklik.' Eseri ile Yunus Emre Koparan, ‘Çırpınırdın Karadeniz.' Eseriyle Mahsum Özdemir ve son olarak ‘Giydim Beyazları' ilahisi ile Adem Gülmez sahneye çıkarak büyük beğeniler topladı.

Jüri üyeleri yarışmacıları, seçilen eserin zorluk derecesi, eseri doğru entanasyonda seslendirmesi, ses rengi ve genişliği, vurgu ve tonlama dikkati, sahneyi doğru kullanması, diksiyon kullanımı, sazlarla uyumu, ritme uyumu, eseri sözlerini doğru söylemesi, özgün yorumlama kriterleriyle değerlendirirken  Ses Yarışmasına destekte bulunan firmalara plaket takdiminde bulunuldu.

Plaket takdiminin ardından  ‘Bafra Ses Yarışması'nda dereceye giren isimler açıklandı.  Yarışmada ‘Değirmen Başında Vurdular Beni' eserini seslendiren Hasret Sevinç birinci olurken , ‘Sevemiyorum Senden Başkasını' eseri ile Nuri Özdemir ikinci, ‘İki Keklik.' Eseri ile Yunus Emre Koparan üçüncü oldu.

Ses yarışması, yarışmacıların hep birlikte Mustafa Yıldızdoğan'ın "Türkiye'm"  adlı eserini söylediler. Gece alkışlar eşliğinde fotoğraf çekimi ile sonra erdi.

Geceye Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Memur-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma, Genç İş Adamları Derneği Bafra Temsilcisi Alper Güngör, Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı İsmail Oktay Kaya ve yönetimi, Kızılay Bafra İlçe yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER: Oktay ZERRİN- 


İPEKYOLU HABER SAMSUN

Haber Videosu

http://www.sanalbasin.com/bafra-ses-yarismasi-birincisi-hasret-sevinc-oldu-23489359/

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz