İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN SALMAN'DAN DEPREM HAFTASI MESAJI

yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

"Deprem kuşağı içinde yer alan kentimiz, 1999 yılında yaşanmış olan depremde acıların en büyüğünü yaşayan kentlerin başında geliyor" diyen Başkan Salman açıklamasına şöyle devam etti;

"Uzmanların bir biri ardına yapmış oldukları açıklamalarından yola çıkarsak, artık Marmara'da gerilimin arttığı söyleniyor. Ama kimse depremin ne zaman, hangi saatte olduğunu bilemiyor. Tüm bu açıklamalara rağmen, depremin önceden tahmin edilmesi gibi bir çalışmalar da yapılmaktadır. Bu çalışmalardan birini de kentimize kazandırdık. Yalova Belediyesi olarak bizde yapılan çalışmalara destek vererek Doğa Hareketleri Derneğiyle işbirliği içerisinde kentimizde 3 noktada Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu'nu devreye aldık. Deprem dünyanın bir gerçeği, bu gerçeği de biliyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu sebeple Yalova'da yüksek yapılaşmaya izin vermem dedim, vermiyoruz. Hangi mühendislik kullanılırsa kullanılsın bu acıları yaşayan kente bunu yaşatmamak, gereken önlemleri almak bu şehri yönetenlerin görevidir. Kentimizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha  rahmetle anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.



HABER: MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER  YALOVA

Ek alanı

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz