İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN TAHMAZOĞLU "BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ"


 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  göreve geldiği günden bu yana engelli vatandaşlara 2.135 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Yılın her günü engellilerin yanında olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Engeliler Haftası'nda 42 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtarak, engelli vatandaşların yüzünü güldürdü.

 

2.135 ADET AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, göreve başladıkları 2009 yılından bu yana ihtiyacı olan vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttıklarını, bugüne kadar 2.135 adet  akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli kardeşlerimizin her zaman olduğu gibi akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımını üstleniyoruz. Yılda 2 defa tören düzenlesek de yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sandalyeleri, işitme cihazlarını teslim ediyoruz. Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Vazife addettiğimiz için veriyoruz. İkinci el tekerlekli sandalyelerin yurt dışından getirilip tamir edilmesi ve mavi kapak toplama dönemini geride bıraktık. Şahinbey Belediyesi olarak şimdiye kadar 2.135 adet akülü ve manuel sandalyeyi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık. Tekerlekli sandalyeye mahkum lafını yanlış buluyorum. Tekerlekli sandalye ile hayata tutunan ve daha önce tekerlekli sandalye verdiğimiz arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız her programa gece gündüz demeden katılıyorlar. Hayata tutunmaları için bir sandalye yeterli. Hepimiz birer engelli adayıyız. Parkların, yolların, kaldırımların, binaların engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekilde yapılması çok önemli. Şahinbey Ampute takımımızın Pazar günü yapılacak olan maçında özellikle engelli vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ampute hem bizim hem de siz engelli kardeşlerimizin takımı, şampiyonluk kupasını hep birlikte alacağız." dedi.

10 YILDIR GÖNÜLLERİN BAŞKANI

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Şahinbey Belediyesi'nin her zaman engelinin yanında olduğunu belirterek, "Memleketimiz için, engelliler için büyük bir şans olan başkanımızı yeni dönem için tebrik ediyorum. Başkanımız 10 yıldır gönülden verdiği desteklerle gönül belediyeciliğini zaten yürütüyordu. Seçim yüzdesine baktığımızda başkanımız ve mesai arkadaşlarının ne kadar önemli işler başardığını anlıyoruz. Engelliler açısından baktığımız zaman geçmişte yurt dışından gelen 2.el araçları tamir edip ihtiyaç sahiplerine dağıtırdık. Geldiğimiz noktada 10 yıldır başkanımız sayesinde artık engelli araçları böyle zorlukla bulunmuyor. Türkiye'nin değişik ilçelerinde 10 yıl bu işi istikrarlı olarak yapan tek belediye Şahinbey Belediyesi oldu." dedi.

ENGELLİLERİN UMUDU OLDU

Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun engellilerin umudu olduğunu belirterek, "Karanlıktan kaldığımız zaman Allah'ım bizi karanlıkta koyma diyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu karanlıkta kalan engellilerin umut ışığı oldu kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Şahinbey Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gör-Bir Şube Başkanı Mehmet Aysel, Başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engellilere sandalyeleri dağıtıldı.

Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı Şahinbey Belediyesi’ne ve Tahmazoğlu’na teşekkür etti.


HABER: AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz