İpek Yolu Haber Ajansı

BİREYLER İÇİN GÜVENLİ YAŞAM EĞİTİMİ


 

AMACI:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından tüm Türkiye'de halkımıza verilmek istenilen Güvenli Yaşam Eğitimlerini, Yalova'da Mağ-Der olarak vermekteyiz.

Hazırlanan eğitimler ile halkımızın birey ve kurum/kuruluş düzeyinde afetlere hazırlık kapasitesi artırılabilecek ve olası bir afet ve acil durum karşısında mevcut müdahale kapasitesini harekete geçirerek kendi kendine yardım etme becerisini destekleyecektir.

İlk hedefimiz halkı bilinçlendirmek. Afete hazırlık ve afet anında göstermeleri gereken davranış şekilleri açısından bilgilendirmektir. İsteyen ailelere, topluluklara gidip yerinde temel afet eğitimi veriyoruz. Afet Bilinç eğitimlerine katılan Vatandaşlarımıza Katılım belgesi verilmektedir.

AFETE HAZIRLIK KÜÇÜK ADIMLARDAN OLUŞUR

Afete hazırlık, herkesin kolaylıkla atabileceği ve atması gereken bir seri küçük adımın toplamından başka bir şey değildir. Hazırlık bir gecede yapılmaz ve asla tamamlanmaz. Ama atılan her küçük adım önemlidir.

2018 Yılı içerisinde Bireyler için güvenli yaşam eğitimiyle eğitim görmüş insan sayısını yükseltmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı devam edeceğiz.  Sivil toplum örgütlerine okullarda Öğretmen ve Öğrencilere bu eğitimler kesintisiz bir şekilde verilecektir.

Enkaz altında kalmış bir kişiyi kurtarmak için en az 6 kişilik bir ekip gerekli. Yüz kişiye eğitim vermek için bir kişi yeterlidir.

MAG-DER olarak görevimiz sadece arama-kurtarma çalışmalarına katılmak olmadığını aksine, ilk hedefimiz halkı eğitmektir. Afete hazırlık ve afet anında göstermeleri gereken davranış şekilleri açısından bilgilendirmektir. İsteyen ailelere, topluluklara gidip yerinde temel Afet Bilinç Eğitimi veriyoruz.

 

2018 Yılında Afet haftası nedeniyle Bir aylık sürede Okullarda Öğrencilere yönelik Afet Bilinç eğitimleri verdik. Bu eğitimlerde Yalova Mag-Der  17.170 öğrenciye 35 Okulda Eğitim vererek rekor bir rakama ulaşmıştır.

30 Günde Okullarımızda Eğitim ve okul Tahliyesine katılan Mag Gönüllü arkadaşlarıma katılımlarından dolayı, Eğitimlere gidilen 35 Okulumuzun Müdürlerine, İdarecilerine, Öğretmenlerine, Öğrencilerimize şahsım ve Yalova Mag-Der olarak teşekkür ederim.

Eğitim ve Tahliyesini yapmayan Okullarımızdan Eğitim önerisi gelirse Eğitimlere gidilecektir.

Bir kez daha hatırlatalım

Çare sizsiniz! Eğer örgütlenmez deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız!

seyirci değil katılımcı olalım !!

Amacımız depremi hatırlatmak değil.

Biz hatırlatmasak ta ara sıra oluşan deprem herkesi rahatsız etmektedir insanlarımız sokağa dökülmektedir.

Depremle yatıp kalkmayın deprem normal bir olaydır.

Deprem öldürmez bina öldürür, bilinçli olmak deprem risklerini azaltır.

Amacımız sizlere birikimlerimizi anlatmaktır.

Sabri Karaçam

YALOVA MAG-DER

00

 

 

Haber: Mehmet mustafa doğan

İpekyolu haber yalova

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz