İpek Yolu Haber Ajansı

Bursa’nın merkez ilçesi Yıldırım’ın Millet Mahallesinde gençler için spor merkezi açılıyor

Bursa, Yıldırım, Millet Mahallesi’nde, gençlere yönelik etkinlik alanı ihtiyacının gündeme gelmesiyle Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Yıldırım Belediyesi tarafından tahsis edilen alana, 803 metrekare inşaat alanına sahip gençlik ve spor merkezi yapılıyor.


 

Bursa’da gerçekleştirilen projelerle gençlik ve spora değer değer katmak için Yıldırım’ın Millet Mahallesi’ne gençlik ve spor merkezi kazandırıyor. Bursa’nın sporda da marka kent olması, yeni neslin daha birikimli, donanımlı ve sporcu olarak yetişmesi hedefiyle eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere saha ve tesis binaları, her branşa özel spor tesisleri kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki tesisleşme yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

 


Gençlerinin ihtiyaçlarının düşünüldüğü merkezde, uygun ölçülerde antrenman salonları ve bu salonlara ek birimler, üst katta ise kütüphane, sesli okuma salonu ve kafeterya birimleri yer alacak.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaatı devam eden Millet Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi’ni yerinde inceledi. Çalışmaların hızlandığını ve Haziran ayı gibi tesisi açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimizden bu yana gençler konusu, hep en özel başlıklarımızdan biri oldu. Türkiye’nin genç nüfusu en yoğun şehirlerden birisiyiz. Gençlerimizi, spor, sanat, kültür ve farklı aktivitelerle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gençlik ve spor merkezlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Yıldırım Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yerin tahsisiyle ilgili Yıldırım Belediyemizin katkıları ve destekleri oldu. Millet Mahallesi bizim en büyük mahallelerimizden birisi. Gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak güzel bir tesis kazandırıyoruz. Bu tesisimizin mahallemize, Yıldırım’a ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

HABER: Mustafa ŞAYIK

 

İPEKYOLU HABER BURSA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz