İpek Yolu Haber Ajansı

Bursa’da İYİ Partinin İl Başkanlığına Selçuk Türkoğlu Seçildi

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi pazar günü yapıldı. Kongrede kullanılan 587 oyun 348’ini alan Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti’nin yeni il başkanı seçildi.


Mevcut İl Başkanı olan Dr. Yahya Bahadır’ın aday olmadığı kongrede, Türk Eğitim Sendikası eski başkanı Selçuk Türkoğlu ile İYİ Parti kurucu il başkanı olan Yüksel Yılmaz başkanlık için yarıştı.

Kongrede kullanılan 587 oydan 348’ini alan, Selçuk Türkoğlu seçimin kazananı oldu. Yüksel Yılmaz ise 237 oyda aldı.

2. Olağan Kongrenin Divan Kurulu Başkanlığını İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın yaptığı seçimde, Hasan Toktaş, Ayşegül Özyiğit Gül, Hatice Deniz, Emre Furkan Oruç divan kurulunda görev aldılar.



Virüs salgını sebebiyle Merkez Nilüfer ilçesindeki İbrahim Yazıcı Stadı’nda yapılan, yoğun bir katılımın olduğu kongrede heyecan yüksekti ve sonucu merakla bekleniyordu. İYİ Parti Kurucu İl Başkanı ve milletvekili adayı olan Yüksel Yılmaz ile seçimlerde milletvekili adayı olan eğitim sendikasının eski başkanı olan Selçuk Türkoğlu yarıştı. Türkoğlu, oy kullanan 587 delegenin 348’inin oyunu alarak ii başkanı seçildi.

Seçim sonucunun ardından partililere teşekkür konuşması yapan Türkoğlu, "Hazır olun, en erken ve ilk yapılacak seçimde adliyenin önünde 10 vekilimiz için mazbata almaya gittiğimizde meşaleleri yakacağız. Bugünden sonra İYİ’lerin evi, sesi çıkmayanların, garibanların çözüm adresi olmak için daha çok çırpınacağız daha çok çalışacağız. Bunların sözde kalmayacağını da hep birlikte göstereceğiz. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na, daha önce her kesimden mağdurun yanında verdiğim mücadelemle huzurunuzdayım. İYİ Parti’yi Bursa’da herkese anlatmak, vatandaşın kendini güvende hissedeceğini ifade etmek üzere huzurunuzdayım. İYİ Parti’nin Türk demokrasisinin oksijen çadırı olduğunu anlatmak için buradayım. Kimseyi ötelemeden, yüzümüzden tebessümü eksik etmeden yılmadan, yorulmadan ev ev çalışmak üzere hizmet için huzurunuzdayım” dedi “Aziz Türk milletinin bize verdiği bu görev adına, sesiniz olmak, daha etkin bir muhalefet yapmak için arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayım. Allah beni, size, milletimize mahcup etmesin. Ne mutlu Türküm diyene" sözü ile konuşmasını tamamladı.

Türkoğlu’nun İl Başkanı seçilmesi Bursa’da heyecan yarattı. Daha önce KAMU SEN ve TÜRK EĞİTİM SEN Başkanlığı döneminde etkili muhalif faaliyetleriyle adından sıkça söz ettirmiş ve ses getirmiş olması, siyaset sahnesi hareketlendi. Bursa, etkili muhalefete şahit olacak, siyaset daha renkli, daha sevimli olacak şeklinde yorumlar yapıldı.



haber: cafer genç

ipek yolu haber bursa

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz