İpek Yolu Haber Ajansı

ÇAN BELEDİYESİNDEN YİNE BİR İLK: "ÇAN BELEDİYESİ AKILLI E-DERSHANE"


 

 

Atanın geleceği, bu vatanın umudu olan gençlere her zaman destek verdiğini ortaya koyan Çan Belediyesi, bu anlamda bölgede bir ilki daha geçekleştirdi. Ürettiği proje ve yaptığı yatırımlarla, bölgenin, pozitif anlamda gündemi olan Çan Belediyesi, bu kez de Çan Belediyesi Akıllı E-Dershane Projesi ile gündem konusu oldu. Bu proje Çan'daki tüm liselerde ve liselerin tüm kademelerinde kullanılabilecek.  22.000 Test sorusu, 2100 konu anlatım videosu, toplamda 850 saat dijital içeriğin ve 420 saat konu anlatımlarının ve daha pek çok detayın yer aldığı Çan Belediyesi Akıllı E-Dershane, gençlerin eğitimine çok ciddi bir destek sağlayacak.

 

Çan Belediyesi Akıllı E-Dershane Projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, Başkan KUZU, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere ayrı ayrı olmak üzere bir dizi tanıtım toplantıları düzenledi. Öncelikle okul müdürleriyle bir araya gelip, onları etraflıca bilgilendirdi. Ardından tüm liseleri ziyaret edip öğretmenlere bilgilendirme yaptı. Yine okulların salonlarında hazır olan liseli gençlere tanıtım ve bilgilendirmelerde bulunan Başkan KUZU'ya, gençler yoğun bir ilgi gösterdiler. Okul Aile Birliği toplantılarıyla da velilerle buluşan Başkan KUZU; bu proje ile gençlerin eğitimlerine ve gelecek hayatlarına destek sağlamış olacaklarını ifade etti.

 

Başkan KUZU: "Önceliğimiz gençlerimiz ve onların eğitimleri"

 

Bizim görev anlayışımız, bizim amacımız sadece belediyecilik hizmetleriyle sınırlı değil diyen Başkan KUZU; " Bugüne dek belediyecilikle ilgili pek çok projemizi hayata sunduk, yapılmayan, önemsenmeyen, bertaraf edilen milyonluk hizmetleri halkımızla buluşturduk. Elbette hayat devam ettikçe eksikler bitmeyecek. Görevde olduğumuz süre boyunca da belediyecilik hizmetlerimize de devam edeceğiz. Ancak, bir Çin atasözünde der ki:" Bir yıl sonrasını düşünen pirinç eksin, on yıl sonrasını düşünen ağaç diksin, yüz yıl sonrasını düşünen insan yetiştirsin." İşte biz de aynen böyle düşünüyoruz. Onun için önceliğimiz gençlerimiz ve onların eğitimleri. Çünkü biz eğitim-öğretime yapılan yatırımın kıymetini biliyor ve en büyük değer olduğuna inanıyoruz. Ayrıca ailelerin ekonomik durumlarını temel aldığımızda birçok öğrenci kurslara gidebiliyor, özel dersler alabiliyor. Ancak birçok öğrenci aynı imkana sahip değil. Bu sebeple Çan Belediyesi olarak bizler de gençlerimizin eğitim hayatlarına ücretsiz bir şekilde destek sağlamak istedik. Bu anlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; gençlerimizi çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerlerle bezenmiş olarak yetiştirmektir. Biliyoruz ki iyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Bu sebeple gençlerimizin geleceğine, dolayısıyla ülkemizin geleceğine yatırım olan ve içerisinde konu anlatımlarının ve soru çözümlerinin yer aldığı Çan Belediyesi Akıllı E-Dershaneyi tüm lise öğrencilerimizin her kademesine armağan ettik. Öğrencilerimizin zamanlarını en etkin şekilde kullanabilmeleri için tasarlanmış olan bu projemizin, liseli genç kardeşlerimize faydalı olmasını umuyorum. Gençlerimizden de şunu temenni ediyorum; ailelerinin, öğretmenlerinin kendilerine yapmış oldukları fedakarlıkların ve yatırımların farkında olsunlar ve geleceklerini şimdiden güzel şekillendirsinler, derslerini ve eğitimlerini önemsesinler. Bizler de Çan Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız.

 

Öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin de memnuniyet duyduğu bu proje, çevre ilçelerde ve Çanakkale Halkınca da takdirle karşılanıyor.

 

HABER:Orhan OYANIK

İPEKYOLU HABER ÇANAKKALE

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz