İpek Yolu Haber Ajansı

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: “11 İLDE MÜZE YOK”



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 11 ilde müze olmadığını açıklayarak, “Yaklaşık 3 milyon 100 bin nüfusu olan 11 ilde müze yok. Kültüre verilen değerin kanıtı müze sayılarındaki yetersizlik” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin ülkemizdeki müzeler ile ilgili vermiş olduğu bilgi edinme başvurusuna yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanlığı 11 ilde müze olmadığını itiraf etti.
İllerin yüzde 13,4’ünde müze yok
CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi kültüre verilen değerinin müze sayıları ile ortaya çıktığını vurgulayarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 3 milyon 100 bin kişinin yaşadığı Artvin, Bingöl, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Yalova, Kırıkkale ve Karabük illerimizde müze yok. Yani ülkemizdeki illerin yüzde 13,4’ünde yurttaşların ziyaret edebilecekler bir müze bulunmuyor, 22 ilimizde ise yalnızca 1 müze var” açıklamasını yaptı.
Çalınan ve kaybolan eserler gizleniyor
İlgezdi bilgi edinme başvurusuna verilen yanıtta Bakanlığa bağlı müzelerden çalınan ve kaybolan eserlerle ilgili kayıt tutulduğu belirtilmesine rağmen bu kayıtları açıklamadığını belirterek, “Ülkemizdeki 204 müzede çalınan ve kaybolan eserleri sordum, bu kayıtların tutulduğu yazdığı halde Bilgi edinme kanuna aykırı biçimde rakamlar gizledi. Rakamların gizlenme sebebi nedir? Müzelerimizdeki çalınan ve kaybolan eser sayınında ciddi artışlar olduğu için mi bu rakamlar gizlenmektedir” diye sordu.

KAYNAK : CHP

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz