İpek Yolu Haber Ajansı

ÇİFTLİKKÖYLÜLER TÜRKÜLERLE COŞTU


Çiftlikköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun bahar konserine Çiftlikköylüler büyük ilgi gösterdi. Tansu Örçen şefliğinde Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konseri Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da ailesiyle birlikte izledi.

TÜRKÜ KIZ BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Karadeniz yöresinden aydın yöresine, sıra gecesinden Azeri türkülere kadar Anadolu'nun dört bir köşesinden derlenen türkülerin seslendirildiği gecede 4,5 yaşındaki Asya Nur Demir de koronun en küçük solisti olarak Suzan Suzi türküsünü söyledi. Koro üyelerinin ‘Türkü kız' olarak çağırdığı minik Asya'nın performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

SİLPAGAR, "TÜRKÜLER MİLLETİMİZİN SESİ"

Gecede konuşan Başkan Silpagar, türkülerin Türkiye'nin dört bir yöresindeki insanların duygularını, yaşayışlarını, sevdalarını anlattığını söyleyerek, "Türkülerimizin pek çoğu anonim, yani söyleyeni yazanı bilinmiyor. Türküler milletimizin sesidir, bizleri bir araya getiren, ortak duygularımızı ortaya koyan eserlerdir. Koromuza ve değerli şefimiz Tansu Örçen hocamıza bu güzel konserden dolayı teşekkür ediyorum. Çiftlikköy halkımızı bu gibi etkinliklere sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

 


HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz