İpek Yolu Haber Ajansı

DUMED GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYŞİT İPEKYOLU HABER ÖZEL RÖPORTAJ VERDİ

Kısa adı (DUMED ) olan Dünya uyuşturucu ile mücadele eğitim derneği genel başkan yardımcısı Vahide AYŞİT İPEK YOLU habere özel konuştu


Haber sorumlusu Sümeyya TURAN sorularını Cevaplayan AYŞİT

Sokak çocukları farkındalığını yaratmak için çabalayan, emek veren, topluma güzel bir hizmette bulunmayı ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek ile birlikte umut ışığı verebilmek için English Park Evde İngilizce Eğitimi paketi ile Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği (DUMED)’nin başlatmış olduğu Sokak Çocukları Yararı’nı gözeten eğitime destek veren yararlı bir projeye imza atmışlar.Bu projenin İstanbul’dan başlayarak Türkiye’ye yayılması hedefleniyor. Sokak Çocukları Yararına hazırlanmış olan bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını  dileriz.

Bu oldukça yararlı olan projenin mimarı DUMED İstanbul İl Başkanı İsmail KARADAĞ  ve yürütülmesinde  büyük emeği geçen  Genel Başkan Ersoy Şengül ve Genel Başkan Yardımcısı Vahide AYŞİT dernek başkanlarıdır.Bu konuda ilğili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Vahide AYŞİT  haber sorumlusu Sümeyya TURAN ın

Sokak çocuklarını sokaktan uzaklaştırabilmek için projenizde ne gibi faaliyetleriniz olacak ?sorusuna

 

AYŞİT: İlk projemiz sokakta kalan çocuklarımızın karınlarını doyurmakla başlamak istedik. Çünkü aç kalan insan veya canlı etrafına zarar verir. Bizde kimse zarar görmesin kimse aç kalmasın diyerek peygamber efendimizin şu sözüyle yola çıkarak ‘’Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.’’ sözünü hatırlayıp ve hatırlatmak istedik ve buna ek olarak da onlar için ağır geçen soğuk kış günlerinde sıcak bir yatakhane veya pansiyon gibi bir çatı altında toplanabilecekleri yerler hazırlayıp en azında rahat banyo ve uyku alabilecekleri bir yuva projemiz devamında hayata geçirmek istiyoruz.

 

TURAN: Çocuklar için dernek olarak  hassasiyetiniz aşikar. Bu çocukları topluma kazandırmak için neler yapılmalı?

 

AYŞİT: Bu çocukları topluma kazandırmak için onları toplayıp eğitim vermek, meslek edinebilmelerini sağlamak gerekir.Evet tek başına olursak zor olabilir ama halk olarak el ele verirsek duyarlı bir toplum olursak inanıyorum ki imkansız denileni başarabiliriz.

 

TURAN: Çocukların temel hakları olan eğitim için de yapmış olduğunuz faaliyetleriniz nelerdir?

AYŞİT: ENGLISH PARK KURSU İngilizce Eğitim paketi ile  dil eğitimi olarak birçok okulda yüzlerce çocuğumuzun ve ailelerinin de faydalanabilecekleri tamamen ücretsiz bir eğitime destek paketimiz bulunmaktadır. Öte yandan önemli olan bir konuda çocukların sokakta olma sebebi anne- baba, bireylerinin bilinçsizliği ve çocuklarına olan ilgisizlik, baskı onları anlamama veya parçalanmış ailelerin sorumsuzluğundan kaynaklıdır aslında toplumumuzda son dönemlerde aile örf,adet ve aile kavramı yok olmaya yüz tutmuş durumda aslında eğitime ailelerden başlamak gerekiyor.  Aile bilinçlendirmek diye bir projemiz de hazır hepsini sırayla hayata geçireceğiz Allah’ın izniyle.

 

TURAN: Çocuklar bu eğitimden ne kadar süre

faydalanabilecekler?

 

AYŞİT: Çocuklarımız  ingilizce eğitiminden 1 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde faydalanabilecektir.

 

TURAN: Bu eğitim desteğinin çocuklarımıza kazanımı nedir sizce ?

 

AYŞİT: English Park ingilizce eğitim paketinde gelen gelirler  yukarıda belirttiğimiz gibi sokak çocuklarının karınlarını doyurarak sıcak bir yuva olarak dönüşüm ve istihdam sağlayacak.

Bu proje de istenildiği gibi  sesimizi duyurabilirsek  birçok çocuğun hayatına dokunup çiçekler açtırmış  olacağız Dedi.

 

 

Röportaj: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz