İpek Yolu Haber Ajansı

DÜNYA KÜLTÜRLERİ ATO CONGRESIUM'DA "SANAT BARIŞTIR" DEDİ


Yüzünü her zaman güneşe dönen sanat,  bir insanlık ömrü ile her zaman yanımızda. Ülkelerin kültürel özelliklerini ve sahip olduğu değerleri yansıtan sanat, farklılıkların birleştirici özelliğini ortaya koyuyor. Tüm bu çeşitlilik ve ortak duyguların bir araya geldiği 14. Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı, lezzet anlayışları hakkında ipucu veren birbirinden enfes yiyecekleri, bölgeye özgü ipek kumaşları, tabloları, halıları, süs eşyaları ve takı tasarımlarını "Sanat Barıştır" temasıyla Ankaralıların beğenisine sundu. 110 bin ziyaretçi 42 ülke ve 220 firmanın katılım gösterdiği 14. Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Fuarı, seneye tekrar görüşme dileğiyle Ankara'ya veda etti…


ORTA ASYA SANAT SOKAĞI
10 gün boyunca devam eden 14. Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Fuar'ında Orta Asya kültürüne ait yöresel gelinlikler, geleneksel enstrümanlardan Komuz, Beyaz Bal, el emeği ipek şal, keçi kılından dekoratif eşyalar yoğun ilgi gördü. Asya kadınlarının muhteşem sesleri ile verdikleri canlı konserler ziyaretçilere keyifli anlar yaşatırken Orta Asya Sanat Sokağı'nda Türki devletler birbirinden değerli kültürel ürünlerini tanıttı.


HOLLWOOD'A ÇARIK ÜRETEN MARAŞLI USTA
Çarık üretiminde 4'üncü kuşağın temsilcisi olan Hüseyin Kopar; Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Truva, Avatar, Boleyn Kızı gibi yabancı filmlerin yanında Fetih 1453, Ulak, Mucize gibi yerli yapımlara da hem kostüm ve çarık üretimi yapıyor. Hüseyin Kopar'ın el işçiliği ile tamamen organik ürettiği Osmanlı çarıkları ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.
Hindistan'dan özel kınalar, Mısır'dan özel üretim papiruslar, cam sanatı işlemesi, Endonezya'dan oyma ahşap ürünler, kaşmir halılar, ipek dokuma eşarplar, keçi kılından dekoratif ürünler ve özgün tasarımları tek bir çatı altında toplayan fuar farklı tasarım arayanların cazip merkezi oldu. 
Türkiye'nin farklı yörelerinden yiyeceklerin de satışa sunulduğu Fuar'da Hatay künefesinden Trabzon ekmeğine kadar Anadolu'nun ünlü lezzetlerini yerinden satın alma imkânı sunuldu.
Almanya, Avusturya, İran, Rusya, Çin, Hindistan, Özbekistan, Senegal, Gana, Güney Afrika, Kırgızistan, Türkmenistan, Afganistan, Mısır,  Endonezya, Kazakistan, Gagavuz başta olmak üzere 42 ülke "Sanat Barıştır" teması altında 14. Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı'nın kapılarını kapattılar.



HABER: ALİ DUYSAK

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz