İpek Yolu Haber Ajansı

GENÇ MÜTEFERRİKALAR YALOVA’DA YETİŞİYOR

Yalova Belediyesi ile Yalova Güzel Sanatlar Lisesi arasında geçtiğimiz aylarda yapılan protokol çerçevesinde ‘Geleneksel Kağıt Yapım Tekniği’ genç nesle öğretiliyor.

Geleneksel kağıtçılığın canlandırılması adına hem teorik hem de uygulamalı dersler, Yalova Belediyesi Sanat Tarihçileri tarafından öğrencilere aktarılıyor. Gazete kağıtları, ağaç dalları, kumaş parçaları, karton, pamuk, elyaf vb. gibi dönüştürülebilen ürünlerle asitsiz ve doğal Osmanlı kağıdı üretimi yapılıyor. Geleneksel Kağıt üretimiyle dünyada önemli bir sorun haline gelen çevre kirliliği ve atıkların tekrar kullanımına yönelik etkili çözüm sağlanıyor.

Genç Müteferrikalar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret ederek, kağıt ile ilgili öğrendikleri bilgileri anlattılar. Yapılan ziyaret sonunda gösterdikleri emek ve çaba için Başkan Vekili Tutuk, öğrencilere teşekkür sertifikalarını takdim etti.

Yalova Kağıdını Markalaştırmayı Hedefliyoruz

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Yalovamızdan başlattığımız bu kıvılcımı tüm Türkiye ve Dünya’ya yayarak ‘Yalova Kağıdı’nı markalaştırmayı hedefliyoruz. Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ile yaptığımız protokolle hem genç nesle kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırıyoruz hem de çocuklarımıza yeni bir iş kapısı açmış oluyoruz. Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi içerisinde yer alan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesinde gençlerimiz uygulamalı olarak kendi kağıtlarını atölyemizde tasarlayabiliyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışma ile hem Sıfır Atık Projesine katkıda bulunuyor hem de yüzyıllardır ithal olarak elde edilen sanat kağıdını, tamamen yerli imkanlar ile üretimi sağlamış oluyoruz” dedi.


HABER: M. MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER/ YALOVA

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz