İpek Yolu Haber Ajansı

ÂŞIK DAİMİ 39. YILINDA SAYGIYLA ANILDI

Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu önderliğinde her yıl Karacaahmet’teki mezarı başında geleneksel olarak anılan Halk Ozanı Aşık Daimi (İsmail Aydın) bu yıl da şairler ozanlar ve sevenleri tarafından, yeni kurumların da katılımıyla anıldı. 17 Nisan 2022 Pazar Günü yapılan 39. anmaya bu yıl MESAM (Türkiye Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) de ilk olarak katıldı

.

Bu yıl Âşık Daimi’nin kızı şair yazar Yadigar Orhan Aydın, Ankara da yoğun bakımda yatan eşinin yanında olduğundan selamlarını gönderdi. Törende aile temsilcisi olarak yeğeni Ozan Erdoğan Doğan hazır bulundu. 

Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu başkanı Halk Şairi İsmail Aydoğmuş’un sunumuyla yapılan anmaya katılanlardan hayatını kaybedenler de yad edildi. 

Saygı duruşu ardından MESAM başkanı Recep Ergül konuşmasıyla devam etti. “Ozanların halkı aydınlatıp birleştirdiğini, Aşık Daimi’nin de Cumhuriyet ozanlarının içinde özel bir yere sahip olduğunu, saygıyla andıklarını.” söyledi. “Yunus Emere’nin dediği gibi ten ölse de can ölmez. Ozanlar eserleriyle ölümsüzdür” dedi.” Ozan Erdoğan Doğan “katılanlara teşekkür” etti. 
Ev sahibi Karacaahmet Dergâhı Başkanı Muharrem Ercan Dede konuşmasıyla katılanları selamladı. 

Eski Bakanlarda Mustafa Kul yaptığı konuşmada “Erzincan’dan çok vekil çıktı ama isimlerini bilen yok ama Aşık Daimi’yi herkes tanır.” dedi.

Toplu olarak “Ne ağlarsın benim zülfü siyahım” eseri söylendikten sonra dergâh salonunda devam edildi.
Salonda Sinevizyon gösterimi ve Semah gösterimi yapıldı.

 Çok sayıda şair ve ozanın Âşık Daimi için yazdığı şiirleri türküleri büyük beğeni topladı. Bir başka toplantıdan üyeleriyle gelen Alibaba Pir Fezullah Derneği Onursal Bşk Yahya Aslandaş Dede de bir konuşmayla halkı selamladı. 
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ardından yeniden buluşma sözleriyle dağıldı. 


HABER: ÖZKAN GÜLİ 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz