İpek Yolu Haber Ajansı

İyi Partili adaylardan GGC'ye ziyaret


31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ejder Demir ve İlçe adayları GGC’yi ziyaret ettiler.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ejder Demir, İYİ Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Bay ve İYİ Parti Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Bekir Öztekin Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay ve gazetecilerle sohbet eden adaylar seçildikleri zaman yapacak oldukları vaatlerden bahsetti.

 

AY: "TÜM ADAYLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, "31 Mart pazar günü ülkemizde ve şehrimizde önemli bir seçim yaşayacağız. Tüm adaylarımız sahaya indi. Adaylar birbirinden değerli projelerini halka aktarıyorlar. Tabi ki son sözü seçmen söyleyecek. Biz bu noktada Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm siyasi partilerimize aynı mesafede olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek isterim. Yapılacak seçimlerin ülkemize, şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

 

BAY: "BELEDİYE RANT YERİ DEĞİL HİZMET YERİDİR"

Şahinbey Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Bay, "Şahinbey bölgesindeki sorunların bir çoğunu biliyoruz. Vatandaşlar köylerin mahallelere dönüştürülmesinden tutun da kentsel dönüşüm, pahalılık, trafik çilesi ve belediyenin rantçılık yaptığı hususlarını dile getirmektedirler. Bizler belediyenin bir rant yeri ya da ticarethane gibi çalışamayacağını hizmet yeri olduğunu bu yüzden belediyenin hizmetlerinde kesinlikle kar payı güdülmeyerek hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşa konut ya da konut teslim edilirken bundan belediyenin ticaret yaparak kar elde etmesini değil maliyetine vatandaşlara dağıtmasını sağlayacağız inşallah belediye başkanı olduğumuzda" dedi.

 

ÖZTEKİN: "MEMLEKETİN YENİ ENERJİYE İHTİYACI VAR"

Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Bekir Öztekin, "31 Mart’ta inşallah bir değişim yaşanacak. Türkiye'de artık metal yorgunluk var. Metal yorgunluğu inşallah çok ciddi bir enerjiye dönüştüreceğiz. Şu anda mevcutta bulunanlar da itiraf ediyorlar ‘Biz yorulduk bizde bir metal yorgunluk var onun için yeniden bir enerjiye memleketi ihtiyacı var' diye onlar kendileri itiraf ediyorlar. Gaziantep'te esnaf kan ağlıyor. Ciddi manada Suriyeli problemi var. Karşıda ciddi bir rekabet var. Zaten rekabet olmazsa ciddi manada alternatif olmazsa kalitede meydana çıkmaz. Alternatif ve rekabet olacak ki kalite ortaya çıksın. Millet kendisine kim iyi hizmet edeceğini düşünüyorsa onu seçecek. Şahsımın bu memlekette en fazla zoruma giden şeylerden bir tanesi, hazmedemediğim şeylerden bir tanesi 2,5 milyonluk Gaziantep’te ‘adam yok' kelimesi bizi son derece yaraladı. Ben bu kelimeyi hazmedemiyorum. Adam yok diyenlerin karşısına işte adam var diye çıktım ben meydana. Bu millet her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı asla affetmez. Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Bizim tahsilimizde, diplomamızda, kabiliyetimizde, karakterimizde, inancımızda her şeye yeter.  Kimse bizi küçük görmemeli, aklımızla alay etmemeli. Mühür milletin elinde. İsteğini koltuğa oturtur, istediğini koltuktan kaldırtır" dedi.

 

DEMİR: "GENÇLİĞİMİZ TEHLİKELİ BİR VİRAJDA"

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ejder Demir, "Biz bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Bu şehrin kederi de, sıkıntısı da, sorunları da ayrım yapmazsın hepimizi kapsıyor. Gaziantepimizin en önemli sorunlarından biri aslında çok farkına varmıyor ama gençliğimiz uyuşturucu illetine doğru kayıyor. Hatta şu anda Türkiye genelinde de uyuşturucu kullanımında üst sıralarda yer alıyor. Gençliğimize sahip çıkmazsak, onlara imkan vermezsek, fırsat tanımazsak, iş imkanı vermezsek ister istemez bizim sahip çıkmadığımız gençlerimiz yanlış yola sapacak. Israrla vurguluyoruz bizde bu şehirde yaşadık, biz de bu şehirde doğduk, biz de bu şehirde büyüdük. Gençliğimizde, çocukluğumuzda sporla iç içe geçti. Maalesef bugün Gaziantep denildiğinde akla uyuşturucu geliyor. Biz bunun da önüne geçeceğiz. Gençliğimize sahip çıkacağız diyoruz çünkü gençliğimiz bizim geleceğimiz diyoruz. Trafik çilesi almış başını gidiyor. İmar kirliliği derseniz apayrı bir sorun. Gaziantep’te böyle bir hava kirliliği yoktu yanlış imarlaşmalar hava kirliliğine neden oldu. Gaziantep’in rüzgar kesildi. Suriyeliler konusu apayrı bir mesele. Yani nereden tutsanız elinizde kalacak bir sıkıntı. Bizde bunun için diyoruz ki Allah nasip ederse Şahinbey’de Abdulhadi Bay, Şehitkamil’de Bekir Öztekin bizde nacizane büyükşehir belediyesinde inşallah omuz omuza bir mücadele verelim, şehrimize hizmet edelim. Şehrimize hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bu şehrin geçmişine de hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Farkına varılmıyor ama geçmiş değerlerimizden de koparıyoruz yavaş yavaş. Biz lafa geldiği zaman Şehitkamil’in, Şahin Bey’in, Karayılan’ın torunuyuz diyoruz ama lafta kalıyor maalesef. Oysa hepimiz bütün benliğimize bunun yansıtmalıyız, yaşamalıyız, yaşatmalıyız. Bizden sonraki nesillere aktarmalıyız. Bizleri Antepli vurgusunu Antepli duygusunun Antepli gururunu en iyi yansıtan şey bizim tarihimizdir. Dünyaya mal olmuş, emsal olmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş meşalesini yakmış bir neslin evlatlarıyız. Geçmişimizle koparılmaya çalışılıyoruz. Biz de diyoruz ki geçmişimizde de geleceğimizle de arada köprüyü oluşturacağız" dedi.




HABER FATİH DEMİRTAŞ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz