İpek Yolu Haber Ajansı

KÖYCEĞİZ’DE İKİNCİ EL PAZARI


     Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Pazar günü kurulan ikinci el pazarı ilçeye hareket getirdi. Köyceğiz Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan ve 8 yıldır devam eden  ikinci el pazarına katılım bir hayli fazla oldu. Köyceğiz’de geleneksel hale gelen her ayın son pazarında Köyceğiz’in  göle yakın cadde ve sokaklarında kurulan ve bölge insanının ve çevre il ve ilçelerin katılımı ile kurulan pazar renkli görüntülere neden oluyor.

       Köyceğiz Belediyesi tarafından kurulan,  vakıflar,dernekler ,okul aile birliklerine ve sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz olarak stant verilen bu pazarda ikinci el kullanılmış giysi ve eşyaların yanında el sanatları ve el ürünlerinin satışları da yapılıyor.

      Pazara katılan katılımcılar ’’biz bu pazarı bekliyoruz, burada kendimize imkan buluyoruz, bu organizasyon devamlı süregelen ve bölgede tanınmış bir pazar olması bizi de misafirleri de çok mutlu ediyor .Bu pazarda yerli ve yabancı herkes sanatseverler,ev hanımları ve bir çok meslek sahibi stant açıyor, sosyal bir ortamda çok güzel paylaşımlar oluyor.Ev ve ilçe ekonomisine çok faydası oluyor. Gün geçtikçe bu  pazar kendinden söz ettiriyor ki, yakın illerden ikinci el pazarımıza turlar düzenleniyor. Türkiye’de en geniş kapsamlı kurulan tek pazar Köyceğiz’de ’’ diyerek pazar hakkındaki duygularını ifade ettiler.

 


HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz