İpek Yolu Haber Ajansı

KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz.


25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü arefesinde Kılıçdaroğlu'nun şiddeti meşru sayan ifadelerini hepimiz dehşet ve esef içinde izledik.

Ülke siyasetinde rol oynayan/ oynaması beklenen bir şahsın, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi teşvik etmesi beklenirken ucuz politik gayeler güderek şiddeti meşrulaştıran sözler sarf etmesi asla kabul edilemez.

İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret ve ayrımcılık söylemine varan şiddet yüklü politik dil kullanmaktan yıllardır vazgeçmeyen Kılıçdaroğlu, Şubat 2015'te ‘işsiz olan eşin karısını dövebileceğini' söyleyerek erkeği şiddete teşvik etmiş, 2016 yılında ‘Kadınlardan korkan birisine erkek denemez' ifadeleriyle kadınları aciz gören zihniyetini gözler önüne sermişti. Biz bu dehşet ifadelerinin etkisinden kurtulamamışken dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında hiçbir ahlaki değer sisteminde karşılık bulmayan yakışıksız sözler sarf etmişti. 2017 yılının nihayetine geldiğimiz şu günlerde ise ‘ekonomik sorunları olan erkeğin hıncını eşinden alabileceğini' söyleyen Kılıçdaroğlu şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletini ve samimiyetsizliğini ortaya koydu.

Zira değişen ve dönüşen Türkiye'de bu köhnemiş fikirlerin artık yeri yoktur. Ana muhalefet liderinin söylemlerini, savunduğunu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır.

Şiddetin hiçbir gerekçesi, bahanesi ve açıklaması olamaz!

Evrensel değerleri, kadının insan haklarını hiçe sayarak, sadece siyasi üstünlük ve hamle kazanmak adına şiddeti meşru gören bu izansızlık hali, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir.

Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir, Bu söylemler bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır.

Bu düşünceyle, KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçip meşum sözleri dolayısıyla kamuoyundan özür dilemeye , topluma faydalı rasyonel siyaset yaparak kadın sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz!

Gaziantep KADEM dernek baskani Esra Ercan ve yonetim kurulu uyeleriAdliye onunde basin aciklanasi yaptiktan sonra adliyeye giderek Kemal Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusunda bulundular


HABER: GÜL YILMAZ 

İPEKYOLU HABER AJANSI 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz