İpek Yolu Haber Ajansı

KADIN CİNAYETLERİ PLATFORMU MAHKEMELİK OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kanuna ve ahlaka aykırı faaliyetleri nedeniyle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun feshedilmesi için dava açmıştı.



İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada ilk duruşma yapıldı. Birçok avukatın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği, İstanbul, Gaziantep, Ankara, Eskişehir, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Adıyaman, Diyarbakır ve Tekirdağ baroları davaya müdahillik talebinde bulundu. Hakim, müdahillik taleplerini reddetti. Duruşma dört ay sonraya ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu tarafından açılan dava dosyasına göre, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün 29 Mart 2021 tarihli yazısı ile Şişli, Kurtuluş’ta faaliyet gösteren dernek hakkında şikayet yapıldığı belirtiliyor.

Savcılık, söz konusu derneğin, kadın haklarını koruma kisvesi altında aile mefhumunu parçaladığı, kadınları ve çocukları yok sayarak bu kişiler üzerinden menfaat elde ettiği yönünde Dernekler Müdürlüğüne şikayetler yapıldığı aktarılıyor. Derneğin toplumda kaos yaratıp mağduriyetleri artırmayı amaçladığı, aileyi ve toplumu parçalamayı amaçladığı öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı hakkında hakaret söylemleri olan derneğin HDP’li Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak gibi isimler ve terör faaliyetine katılan kadınları savunarak yayın yaptığı vurgulanıyor.

Savcılığın davanamesine göre, şikayet dilekçelerinde ileri sürülen iddialarla ilgili savcılık ve emniyet araştırma yaptı. Bu araştırmalar sonucunda dernek üyesi Döndü Ceren Şimşek’in de KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesine üye olduğu belirlendi

HABER: Özkan Güli 

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz