İpek Yolu Haber Ajansı

KOMŞUNUN KÜLLERİNDEN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

    Muğla’nın Menteşe Kaymakamlığı ile Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın katkıları ile düzenlenen ‘Komşunun Küllerinden Derlemeler, Eski Muğla Fotoğrafları fotoğraf sergisi Kaymakamlık Binasında gerçekleşti.

        Sergiye Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Nihat Ekinciler, Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı,Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu ve personeller katıldı.

        Muğla Karya İzcilik Kulübüyle yapılan yurt dışı seyahatinde Muğla’yı ziyaret eden bir Rum grubunun elindeki Muğla fotoğraflarından oluşan H. İlker Cömert tarafından derlenen ‘Komşunun Küllerinden Derlemeler’, ‘Geçmiş Yıllar Muğla Fotoğrafları’ serginin açılışını Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız yaptı.

        Serginin Karya İzcilik Kulübüyle yapılan Yunanistan’ın Selanik Kentini ve Rodos Adasından 1940lı yıllarda Muğla’yı ziyaret eden bir Rum grubunun elindeki Muğla fotoğraflarından oluştuğunu belirten İlker Cömert; “ Sayın Kaymakamımızın talimatıyla yeni binamızda şimdiye kadar her hafta bir sergi gerçekleştirdik. Her hafta sanatsal etkinliğe yer verelim istedik. Bu bağlamda da Muğla Karya İzcilik Kulübüyle yaptığımız bir yurt dışı seyahatinde Yunanistan’ın Selanik Kentinde 1940lı yıllarda Muğla’yı ziyaret eden bir Rum grubunun elindeki Muğla fotoğrafları vardı. Daha sonra bir Fuar kapsamında Rodos’tan da bazı fotoğraflar bulmuştuk. Onlarla derlediğimiz yaklaşık 20 fotoğrafımız vardı. Onu bugün Menteşelilere sunmak istedik. 20 tane 1940-50 lı yılların fotoğrafını sergilemiş olduk” dedi.

 Serginin gezilmesinden ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu’nu makamında ziyaret eden Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, görevinde başarılar dileyerek spor faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’da yer aldı.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz