İpek Yolu Haber Ajansı

Kuaförlerin hepsi boşanıyor

Kuaförlerin hepsi boşanıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı kararın ertelenmesi kuaförlerin aile hayatına büyük darbe vurdu. Hem erkek hemde kadın kuaförlerde boşanma oranları hızla artarken,oda başkanları biran önce kararın çıkarılmasını ve yürürlüğe girmesini istiyorlar.

Daha önce 1 Ekim 2022’de uygulanması planlanan karar, valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmasından dolayı 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Kararın tekrar 1 Temmuz 2023 tarihine ertelenmesi kuaförlerde huzursuzluk yarattı. Aile hayatı kavramının kalmadığı kuaförler ve berberler adeta isyan bayrağını açtılar. En çok boşanma oranlarının yüksek olduğu meslek grubu olan Kuaförler biran önce kararın uygulanmasını istiyorlar.
Konuyla ilgili olarak OnurAkayMedya Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Barış Durak ile görüşen Kartal Erkek ve Kadın Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Etirli,acil olarak yasanın yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. Etirli " Berber ve kuaförlerin pazar günlerinde de açık olması sebebiyle hiç bir aile kavramları olmuyor. Bu nedenle ne çocuklarını görebiliyorlar nede eşlerini. Saat 8-9 da iş başı yapan bir berber akşam 9-10 gibi işi bitince eve ancak 11’de gidiyor. Ve hiç bir şekilde ailesi ile vakit geçirmektedir. Sosyal bir hayatı olmuyor. Buda beraberinde boşanmaları getiriyor " dedi. Etirli,Temmuz ayında mevcut hükümetin konuya hassasiyet ile yaklaşımlarını beklediklerini ve görüşmeler sonucunda olumlu bir karar çıkacağının altını çizdi.

İstanbul’da 20 yıldır kuaförlük yapan Serdar Adıgüzel "Çalışma arkadaşlarımızın büyük bir oranı yada %80 mesleğimizin verdiği sıkıntılardan dolayı eşlerinden boşandığına şahit oldum" dedi.

Buna göre; Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Temmuz 2023’te yeniden alınacak karara kadar pazar günleri açık olacak.



İPEK YOLU HABER

MMUSTAFA DOGAN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz