İpek Yolu Haber Ajansı

KURBANTEP PROTOKOLÜNÜN ÜÇÜNCÜSÜ İMZALANDI

Gaziantep’te hayata geçirilen KURBANTEP projesi ile vekâlet yoluyla kesilecek kurbanlar, kavurmaya dönüştürülerek Türk Kızılayı ve Türk Diyanet Vakfı işbirliğinde Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyunca ulaştırılacak.


 


Gaziantep Valiliği (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi, Türk Diyanet Vakfı, Gaziantep OSB Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri,  Gaziantep Ticaret Borsası işbirliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen KurbanAntep projesi protokolü imzalandı.

Valilikte imzalanan protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanı sıra, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Türk Kızılayı Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım,  Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı katıldı.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kurbantep projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elinin uzatılacağını dile getirdi.

Geçen iki yılda Kızılay ve diğer kurumlar işbirliğinde yürütülen projeye bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı’nın da dahil olduğunu belirten Vali Gül, “Gaziantep’te,  hayırseverlerin vekâletle kurban kesmesi ile  ilgili geçen iki yılda KurbanAntep protokolü imzalamıştık. Geçmiş iki yılı Kızılay, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile yapmıştık. Bu yıl da Türk Diyanet Vakfımızın da katılımıyla üçüncüsünü yapacağız” dedi.

Türk Diyanet Vakfı’nın projeye dahil olması ile hayır yapmak isteyenlere iki seçenek sunulduğunu aktaran Vali Gül, “Hayırseverlerimize iki seçenek sunuyoruz; isteyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağış yapmak şartıyla Diyanet aracılığı ile bu ibadetlerini yerine getirebilirler, isteyenler ise Kızılay aracılığı ile yapabilirler. Bunun diğer vekaleten kurbanlardan farkı, sivil toplum kuruluşları ya da herhangi bir kuruluşla yaptığınız kurban bağışı dünyanın ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim KurbanAntep projesi ile bu kurbanlar Gaziantep’teki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Geçmiş iki yılda Kızılay aracılığı ile yaptık, şimdi Diyanet Vakfımızın da aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine birer, ikişer kiloluk kavurma haline getirerek teslim edeceğiz.  Ben şimdiden hayır yapacak bütün hemşerilerimize ve bu projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımız teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 30 yıldır vekâlet yoluyla kurban kestiğini hatırlatarak, "Kurbanlarımız bizi Rabbimize yakınlaştıran, iyiye, güzele, hakikate ulaşma aracı olan bir ibadetimiz. Bu vesileyle ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz, aynı zamanda muhtacın, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin derdine derman oluyoruz." İfadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın öteden beri hayır işini yürütmenin gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Hazırlar, “Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 557 bin  311 vekalet yoluyla kurban kesildi. Vakfımız hisseleri aldı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında muhtaçlara ulaştırdı. Geçen yıl Gaziantep’te 3 bin 777 vekalet yoluyla kurban kesimi gerçekleştirildi. Hayırseverlerimizin emanetlerini aldık ve bunu başta Gaziantep olmak üzere muhtaçlara ulaştırmak için gayret ettik. Şimdi yepyeni bir protokol var. Sayın Valimizin öncülüğünde ’KURBANTEP Projesi’ bağlamında hayırseverlerin emanetleri Türkiye Diyabet Vakfı aracılığıyla bağışlanmak istendiğinde bizim aracılığımızla, kavurmalar hazırlanmış paketler halinde ihtiyaç sahiplerine geri dönecek. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat Yıldırım da, bağışların kabul olması temennisinde bulunarak, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Kalbe Dokun Gönül Kazan, Kurbanda Gönül Seferberliği sloganı ile Gaziantep Valiliğince yürütülecek kampanyada 2021 yılı Türk Kızılay Vekâletle Kurban Bedeli 1 hisse 1050 TL olup Türkiye Diyanet Vakfı bir hisse kurban bedeli ise 1125 TL olarak belirlendi.

Bağışlar Gaziantep SYDV’nin Ziraat Bankası Gaziantep-Değirmiçem Şubesine yatırılabileceği gibi SYDV’nin online web sitesi üzerinden de (www.gaziantepsydv.gov.tr) alınabilecek.

Hesap Numarası: Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Ziraat Bankası Gaziantep – Değirmiçem Şubesi: TR 1300 0100 1904 5110 7655 5003




HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER  MERKEZİ

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz