İpek Yolu Haber Ajansı

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun’un Yıl Sonu Mesajı


Yalova eğitim ailesi olarak 204 okulda 46.628 öğrencimiz ve 3.500 öğretmenimizle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılını tamamlamış bulunmaktayız.

 

Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle küresel alanda yaşanan değişimler sebebiyle okullarımızdaki yüz yüze eğitimlerimiz Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararla 23 Mart 2020 tarihi itibariyle yerini uzaktan eğitime bıraktı. Uzaktan eğitimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geldiğimiz Pandemi sürecinde öğretmenlerimiz, EBA canlı ders uygulamasıyla öğrencileriyle buluştular ve onları uzaktan eğitime adapte edebilme noktasında önemli çalışmalar sağladılar.

 

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 23 Mart 2020 tarihinden 19 Haziran 2020’ye kadar öğrencilerimizi "uzaktan eğitim” sürecine dâhil ettik. Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen uzaktan eğitimle öğrencilerimiz normal zamanlarda okullarda işleyecekleri dersleri işledi, sosyal ve kültürel açıdan kendilerine katkı sunacak pek çok yeni etkinliği hayata geçirdi.

 

Öğretmenlerimize yönelik online mesleki eğitimler, okullarından ayrı kalan öğrencilerimize ise online denemeler hazırladık. Akıl ve zeka oyunları ile yaşam temelli soruları içeren fasikülleri interaktif ortamda öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırdık. Yaz döneminde de öğrencilerimize yönelik yapacağımız çalışmalarımız devam edecek.

 

Eğitimcilerimiz Pandemi sürecinde gerek vefa destek guruplarında yaptıkları çalışmalar gerek de maske, dezenfektan, siperlik gibi en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi noktasında özveriyle çalıştılar.  Cerrahi maske, el dezenfektanı, yüz koruyucu siperlik, tulum/önlük ve yüzey dezenfektanı üreterek Yalova’mıza ve ülkemize katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.

 

19 Haziran 2020 tarihi, eğitim yılı takvimimize göre, normal şartlarda ülkemizde ve şehrimizdeki örgün eğitim öğrencilerimizin okullarında karne alacakları bir gündü. Lakin devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda bu yıl, bilindik manada karne dağıtım törenimiz olmayacak; öğrencilerimiz e-okul üzerinden dijital olarak karnelerini alabileceklerdir. 

 

Bu anlamda Yalova’mızda (resmi ve özel tüm okullarda) toplam 46.628 öğrencimiz,  dijital karne alma hakkını elde etmiş, bir üst sınıfa ya da bir üst eğitim kurumuna geçmeye hak kazanmıştır. 

 

Sevgili Öğrencilerim,

 

Okullarınızdan, öğretmenlerinizden ve arkadaşlarınızdan ayrı kalan, yeni eğitim öğretim yılına çok daha iyi bir başlangıç yapmak için tatilde olduğunuz süreyi iyi değerlendirin. Kitap okuyun, sağlığınıza dikkat edin ve fiziksel aktivitelerinizi ihmal etmeyin.

 

Kıymetli Öğretmenlerim ve Velilerim

 

Yaşamakta olduğumuz salgın hastalıkla mücadele süreci henüz tam olarak sonlanmadığından sosyal mesafe kurallarına özen gösterilmesi ve rehavete kapılmaması konusunu bir kez daha hatırlatmada bulunmak istiyorum. Aldığımız tedbir ve gösterilecek kararlılığın bizleri en iyice sonuca götüreceğini unutmayalım.

 

 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Her aşamada öğrencilerimizin en büyük destekçisi olan saygıdeğer velilerimize ve gayretli çalışmalarıyla her türlü takdiri hak eden kıymetli öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum.

 

Yeni eğitim ve öğretim döneminde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin cıvıltıları içerisinde yine bir arada olacağımız sağlıklı günlerde buluşmak üzere tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.



HABER: M. MUSTAFA DOĞAN 

İPEK YOLU HABER YALOVA

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz