İpek Yolu Haber Ajansı

"LGS TARİHİNDE BİR İLK OLACAK"



Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK de YKS ile kararlar alıp uyguluyor. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.
İŞTE ZİYA SELÇUK’UN LGS AÇIKLAMASI

Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu’nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu’na danışarak bir karar alınacak.

LGS 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.

Çocuklarımız 1. dönemin içeriklerinden sorumlu olacaklar. 2. dönemde, Mart ortasına kadar işlenen bazı dersler de var ama 1. dönemdeki içeriklerden sorumllu olacakları bir sınav kapsamı hazırladık.

Sadece LGS’den sorumluyuz ve onunla ilgili de öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Onun dışında lisedeki öğrencilerimize yapay zeka temelli bir destek sağlıyoruz.

Bu sınavın hem sınava girecek öğrenci sayısının artması, hem de koronavirüs dönemine denk gelmesi açısından ayrı bir sınav olduğunun farkındayız. Bunun için de öğrencilerimizin işini nasıl kolaylaştırırız, sınava girilen okul sayısını nasıl arttırırız, mağdur olmamaları için nasıl tedbirler alırız, dikkat ederseniz tüm süreç böyle işledi.


HABER: FIRAT ZORLU 
İPEK YOLU HABER İSTENBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz