İpek Yolu Haber Ajansı

İLKADIM AŞEVİ HER GÜN 3 ÇEŞİT SICAK YEMEĞİ İLÇE HALKININ SOFRALARINA ULAŞTIRIYOR

İlkadım’da yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı olan İlkadım Belediyesi, her gün yüzlerce aileye 3 çeşit sıcak yemek servisi yapıyor. Maddi durumu yerinde olmayan ailelere ekmek kuponu ve alışveriş kartlarıyla yardım da yapan Sosyal Yardım Müdürlüğü, ayrıca hiçbir ayrım gözetmeksizin aşevinin kapısından giren herkese sıcak çorba ikram ediyor.



İlçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatan İlkadım Belediyesi, kapı kapı dolaşıp ikram ettiği 3 çeşit sıcak yemek servisiyle kimsesizleri yalnız bırakmıyor. İlçedeki 61 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra kapılarına kadar yemek servisi yapan aşevi personelleri, her sabah saat 09.30’da başladığı mesaisini öğle saatlerine kadar tamamlayıp yemekleri yardıma muhtaç vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor. Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, aynı zamanda ailenin sağlık durumu dikkate alınarak hazırlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan yaşlılar ile engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşlara yemek götürmek için belediyemiz bünyemizde özel ekip kurduk. Aşevimizde hijyenik bir ortamda hazırlanarak paketlenen sıcak yemekler, belediye ekipleri tarafından belirlenen vatandaşların evlerine götürülerek teslim ediliyor. Günde iki kez yapılan servis ile vatandaşların sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor.

“450 ailemizi sofralarına konuk oluyoruz”

Tam kapanma günlerinde sahada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Demirtaş,” Aşevi personellerini ziyaret ederek yemek kazanlarının başına geçerek bol kepçe ile sıcak yemekleri hijyenik kaplara taksim etti. İnsanların her anlamda iyiliklerle buluştuğu, gönül köprüleri kurduğu, birbirleri ile yardımlaşmayı daha da doruğa çıkarttığı Ramazan ayında aşevimizde hazırladığımız sıcak yemekleri her gün kıymetli vatandaşlarımıza ulaştırarak, sofralarınıza konuk olmanın manevi huzurunu yaşıyoruz diyen Başkan Demirtaş, Pandemi dolayısıyla bu yıl mahallelerimizde ve meydanlarda kuramadığımız gönül sofralarımızın manevi hazzını, ramazan ayı boyunca iftar vaktinden önce ihtiyaç sahibi 450 ailemizin sofralarına ulaştırarak yaşattık. Bunun yanı sıra ilçemizde görev yapan emniyet güçlerimize de sıcak çorba ikramlarında bulunuyoruz” dedi.



HABER: NURİ GÜLER

İPEK YOLU HABER SAMSUN

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz