İpek Yolu Haber Ajansı

MÜDÜR ZERRİN DEN 2. YARIYIL MESAJI

Bafra Özel Atom Karıncalar Anaokulun MüdürÜ, Emekli öğretmen, şair ve yazar Oktay ZERRİN; okulların 3 Şubat 2020 Pazartesi günü , 2. Yarıyılabaşlaması nediyle bir mesaj yayınladı.Mesaj şöyle :

OKULLARDA 2. YARIYIL HEYECANI !

Ne güzel bir duygudur öğrenci olmak. İnsanın ömür boyu unutamayacağı, güzide bir yuvadır okul.

Nice anılar biriktirdiğimiz, fotoğraflara baktığımızda; gözlerimizin körfezinde nice hatıralar ektiğimiz, müstesna bir yuvadır okul !

İlk yarı karnelerini sevgili öğrencilerimiz, 17 Ocak 2020 Cuma  günü almışlardı. O gün aslında evdeki büyüklerin, anne ve babaların; karne alan çocuklarının sevinç, heyecan ve duygularının açığa  çıktığı özel bir gündü.

Karne + Takdir veya Teşekkür Belgeleri, başarılı öğrencilerin ilk yarı tatili için, önemli ve anlamlı bir kutlamanın da bir ödülü oluyordu.

Böyle başarılı olan çocuklar; karnelerini sevinç ve gururla alırken; her iki belgeyi almadan karnelerini aileleri, velilerinden korkarak sessizliğe ve üzüntüye kapılan çocuklar da bizim çocuklarımız. Onlara karşı aileler, veliler oldukça duyarlı  ve sevecen davranmalıdır.

Tabi ki; bu yapıcı ortamın tesis ve temin edilmesinde, en büyük pay sahibi olarak öğretmenlerimiz geliyor.

Öğretmenler; bir toplumun, bir ülkenin, demokrasinin, millî ve mânevi değerlerin, yarınların baş  mimarlarıdır.  Öğretmensiz okullar düşünülemez .

Çocuğu tanımak, onun seviyesine inip empati yapmak, öğrencilere şefkatli ve içten sempatiyle yaklaşmak, okul dönüşü yakından ilgilenmek gerekli ve de şarttır.

Yoksa anne bir köşeye, baba bir köşeye çekilip, tv başında diziye, filme dalıp çocuklarını unutur ve ihmal ederse; ilerde telâfisi mümkün olmayacak tehlikeler ve çaresizlikler zinciri uzayıp gider.

Neme lâzımcılık değil, biz ebevenler olarak; anne- baba, yakın akraba ,veli her  ne olursak olalım, mutlaka sen, ben değil " biz " olabilmeyi başarmamız gerekir. Aksi takdirde ilerde bu işler arap saçına dönüşürse, geri dönülse de sağlıklı sonuçlara ulaşmak için geç kalınmış olunubilir.

Minikler olsun, büyükler olsun; tüm öğrencilere yakın aile davranışı, sevgi ve ilgi sıcaklığı gereklidir. Çocuğu yok sayıcı tavırlarla; o çocukları kaybedebiliriz.O yüzden korkulu rüya görmek yerine; yüce Allah’ ın bizlere birer nimeti ve kıymeti, eseri olan çocuklarımıza, yeterli ilgi ve sevgide kusur etmemeiyiz.

Sonra; eve başarısız karne getirince; çocuğa bağırmak, güyâ onu korkutup da gözdağı vermeye çalışmak ciddi aile ve okul sorunlarına yol açabilir. Vicdan âzabı duymamak için; sonradan üzülüp gözyaşı dökmemek için, bu çocuklarımızı çok iyi anlamalı; bazen kendimizi onların yerine koymalıyız ki nerede hata ve kusur yaptığımızı farkedebilelim.

İşte bu gibi düşüncelerle; yeni başlayan 2. Yarıyılda; tümöğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, ailelerimize, velilere, okul aile birliği yönetimlerine ve tümeğitim çalışanlarına başarılar, kolaylıkla, sağlık ve mutluluklar dilğiyle saygılar ve sevgiler sunarım. dedi.



HABER: NURİ GÜLER

İPEK YOLU HABER SAMSUN

 


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz