İpek Yolu Haber Ajansı

MASAL ATÖLYESİ AÇILDI

Avrupa Birliği (AB) destekleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) bünyesinde, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ve binlerce yıllık geleneğin geleceğe aktarılacağı “Sınır-Ötesi Masalar Projesi” kapsamında Oyuncak Müzesi içerisinde kurulan Masal Atölyesi’nin açılışı yapıldı.



Açılışa Vali Davut Gül ile eşi Gülden Gül Hanımefendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile proje yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

 

Masalları gelecek kuşaklara aktarmalıyız

Açılışta konuşan Vali Davut Gül şunları aktardı: “Güzel bir etkinlik için bir aradayız. Sevgili çocuklar, sizlere hayırlı olsun. Masalların gelecek kuşaklara aktarılması için bunları anlatacak kişilere ihtiyaç var. Bunların kayıt altına alınmasına ihtiyaç var. GAGEV bünyesinde Büyükşehir Belediyemizin Valiliğimizin, Milli eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğinde yapılan bu çalışmayla Gaziantep’in kültürünü gelecek nesillere çocuklarımıza, çocuklarımızın torunlarına ulaştırmış olacağız. Emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere destek veren velilerimize öğretmenlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine, Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.”

 

Bu topraklara dair hikmeti, güzellikleri çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şöyle konuştu: “Medeniyetimizin kimliğini, kodlarını geleceğe nasıl taşıyacağız? dediğimiz için bugün buradayız. Çocuklarımız sadece matematik, kimya, biyoloji ile değil medeniyet kodlarımızla işin özüyle nasıl buluşturacağız dedik. Küçüklükten itibaren çocuklarımıza bunu aşılamamız gerekiyor. Bu topraklara dair hikmeti, güzellikleri çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor. Masal bunun en önemli yöntemi. Masal ayrıca anne ve babanın çocukla bir araya gelmesinde önemli bir etken. Bu coğrafyanın çocuklarını güçlü bir bilgi fidanına ve ormanına dönüştürmek zorundayız.”

Başkan Şahin bu çalışmayı ete kemiğe büründürmek, yapılan çalışmaları Kent Arşivi’ne koymanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Kültür bir kimlik. Kültür; küreselleşen, tek tipleşen dünyada bize dair bir duruş. Bunu geleceğe taşırken, sözlü, yazılı hafızayı taşırken en önemli kurumumuz bizim Kent Arşivimiz. Üzerimizde çok büyük bir emanet var. Bunun hakkını vermek için çok çalışacak, işimizi iyi yapacak, çok iyi koordine edeceğiz.”

 

Proje ile 7 bin çocuğa ulaşıldı. 100 kişiye anlatıcı eğitimi verildi

Proje Koordinatörü Cevher Başarıcı, “Proje somut olmayan kültürel öğelerden olan masalların gelecek nesillere aktarılmasını amaçlamaktadır. Farklı kültür ve ülkelerdeki masalların tanıtımı Gaziantep ilindeki masalların uluslararası platformda tanıtılmasını sağlamaktadır. İl geneli 9 ilçede 200 köye gidilerek 250 kaynak kişiyle görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde toplam 45 masal derlenerek bu masallardan 30 tanesi oluşturulan masal kitabına kaydedildi. Proje ile 7 bin çocuğa ulaşılırken, 100 kişiye de masal anlatıcısı eğitimi verildi. Müzeyi ziyaret eden öğrenciler faaliyetlerden ücretsiz faydalanabilecekler” dedi

 Protokol konuşmalarının ardından, kurdele kesimi yapılarak Masal Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Protokol, akabinde çocuklarla beraber uzman eğitmenler tarafından anlatılan masalları dinledi.

 

 HABER: ALİ DUYSAK

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz