İpek Yolu Haber Ajansı

MEHMET EMİN AY, ŞAHİNBEY’DE PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA OLAN SEVGİSİNİ ANLATTI


 

 

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün birlikte düzenlediği Mevlid-i Nebi Haftası’nda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Peygamberimizin çocuklara verdiği önemi anlattı.

 

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü, tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “Peygamberimiz ve Çocuk" konulu konferans verdi. Düzenlenen programda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edildi.

 

 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA OLAN SEVGİSİ BÜYÜKTÜ

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, çocukların Peygamber efendimizin hayatındaki önemine dikkat çekerek “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Hz. Muhammed ‘in (s.a.v), "âlemlere rahmet" olarak gönderildiği ifade edilmiştir. Burada, O’nun tüm insanlık âlemi için bir rahmet vesilesi olduğu kadar, insanların dışındaki varlıklar alemi için de bir rahmet olarak gönderildiği anlaşılabilir. O, komutanların, idarecilerin, amirlerin ve aile reislerinin olduğu kadar, ordudaki askerin, yönetilen halkın ve toplumun en küçük yapı taşını oluşturan aile fertlerinin de peygamberidir. Nihayet O, toplumun alt tabakasına mensup fakirlerin, dul ve yetimlerin, kimsesizlerin ve çocukların da "rahmet" vesilesidir. Zira insanlar, hayvanlara eziyet etmeyi, yoksulları hor görmeyi, yetimlerin malına el uzatmayı ve çocuklarını öldürmeyi, O’nun sayesinde terk etti. İşte bu sebepten dolayı, diyebiliriz ki, Hz. Peygamber, tüm insanlık âleminin rahmet peygamberidir. Hz. Peygamber’in, peygamberlik dışındaki insani yönünün en çok dikkat çekici örneklerini, çocuklarla olan ilişkilerinde bulabilmekteyiz. Çünkü O, sıradan bir insandan öte, âdeta "çocuklarla çocuklaşabilen", bunu başarabilen ve diğer insanlara da tavsiye eden müstesna bir şahsiyettir. O’nun çocuklara yaklaşımındaki bu farklılık bile, başlı başına incelenmesi gereken bir özellik arz etmektedir. Öte yandan, Hz. Peygamber, bugün çocuk psikolojisi üzerine çalışan insanların tespit edip ortaya koyduğu pek çok gerçeğe, o dönemde dikkat çeken büyük bir eğitimcidir. İşte bu özellikleriyle O, her yönüyle incelenmesi gereken güzelliklerle dolu hayatında, çocuklar için müstesna bir yer ayırmış bir baba, bir dede ve çağındaki tüm çocukların sevgisini kazanmış bir çocuk eğitimcisidir” dedi.

 

 

PEYGAMBERİMİZİ ANLAYARAK YAŞAMALIYIZ

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v) Mevlid-i Nebi haftasını kutladıklarını belirterek, “Bizlere gönüllerimizin süruru, hanemizin bereket vesilesi evlatlar nimetini ihsan eden Rabbimize sonsuz hamdı senalar olsun. Bizlere nimet olan evlatlara nasıl davranacağımızı, onlara nasıl örnek olacağımızı örnek hayatıyla gösteren efendimiz Hazreti Muhammed ‘e (s.a.v) salat ve selam olsun. Mevlidini idrak ettiğimiz alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz (s.a.v) in Mevlid-i Nebi haftası hayırlı olsun. Onu anarken anlamak ve yaşamak istedik. Yaşamımızı daha anlaşılır kılmak istedik. O bize her zaman her konuda en güzel örnek ve model bir Peygamberdi” dedi. 

 

 

Program sonrasında İl Müftülüğü’nün düzenlediği Hadis-i Şerif Yarışması’nda dereceye giren çocuklara  protokol üyeleri  tarafından çeşitli ödüller verildi.

 

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve davetliler katıldı.




HABER: SÜLEYMAN MERCAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz