İpek Yolu Haber Ajansı

MUĞLA’DA GÜZ BAHARI SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ

     Muğla’nın Merkez İlçesi Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, Yazar Tülay Kayar’ın konuk olduğu Muğla’da Güz Baharı Söyleşi etkinliği Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

     Çok sayıda sanatseverin katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Muğla’nın tarihi ve kültürü üzerine ciddi çalışmalar yapan Yazar Tülay Kayar’ın kent kültürüne büyük katkılar sağladığını söyledi. Ersöz, “Kent kimliğimizi korumanın kurallarından birisi de kentin kendine özgü tarihini, adet ve geleneklerini bilmektir. Yazar Tülay Kayar, Muğla ve Menteşe’nin yaşam kültürü ile ilgili araştırmalar yaparak sosyal yaşamı oluşturan davranışlar ile ilgili; çok önemli bilgileri not düşmüştür. Çalışmaları için kendine teşekkür ediyorum.” dedi.

      Başkan Yardımcısı Ersöz’ün konuşmasının ardından Yazar Tülay Kayar, Muğla’nın yaşam ve mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri, kentte sosyal yaşam, kentin simge yapılarının tarihi konularında yaptığı çalışmaları ve bilgilerini katılımcılara aktardı. Etkinlikte ayrıca Muğla şiirleri seslendiren Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek’e Müzisyen Dilara Elagözlü yan flüt performansı ile eşlik etti.

     Gecenin sonunda etkinliğe katılan sanatçılara, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu teşekkür belgesi takdim edildi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz