İpek Yolu Haber Ajansı

MUHTAR VE İMAM DAN ÖRNEK DAVRANIŞ


 

Gaziantep,te gittikçe artan korona vakası yardımsever muhtar ve imamı harekete geçirdi .

Gaziantep bağlı Şehitkamil ilçesi çıksorut mahalle muhtarı Ramazan FISTIKÇI ve çıksorut cami imamı Abdulkadir YILDIRIM ile birlikte iftar yemeğin ardından  sokakları tek tek dolaşarak evlerin zilini çalıp  dışarı çıkmamaları için uyardı ve maskesiz kesinlikle dolaşmamalarını istedi.


İPEK YOLU haber konuşan . muhtar FISTIKÇI bugün iki ailemiz korona teşhis konularak evleri karantina  alındı. Zaten yanımızda bulunan Girne mahallesinde  üzerinde korona teşhis konular vatandaşlarımız var . mahalle halkı tedirgin bu nedenle vatandaşlarımızın hem uyarmak hem de  65  yaş üstü halkımızn bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için cami imamımız ile birlikte böyle bir uygulama yaptık dedi. İmam Abdulkadir hoca ise İPEKYOLU Haber söyle konuştu. bizler her zaman sayın muhtarım ile birlikte sürekli fikir alış verişinde bulunuyoruz . amacımız mahallemizin güvenli ve sağlıklı huzur içinde yaşamasını sağlamak . muhtarım ile birlikte  sokak çıkma yasağı olan 65 Yaş üstü vatandaşlarımıza hizmet etmekte mutluluk duyuyoruz  Çıksorut halkın dan tek isteğimiz   sağlıkları için dışarı çıkmamaları .ALLAH ın izni ile bu zorlu günleri birlikte atlatacağız dedi.

 

Evlerine çat kapı gelen muhtar ve imam gören vatandaşlar bu uygulama için  muhtar ve cami imamına teşekkür ettiler   vatandaşlar ise İPEK YOLU habere sesimizi lütfen yetkililere ulaştırın dediler  yetkililerde talepleri olduklarını söyleyen .Çıksorut mahalle halkı  devletin ve belediyelerimizin gıda yardımlarının gerçek halk sahiplerine verilmediğini dile getiren mahalle halkı komşularımızdan . 5, 6  sefer yardım alanlar  var  çoğu ihtiyaç sahiplerin olmadığını ve aldıkları gıda yardımlarını sattıklarını ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin de bir tek yardım almadıklarını dile getirdiler .bu konuda yetkililerden takip etmelerini söyleyen mahalle halkı bir diğer sorunum ise sokak komşularımız hiçbir şekilde yasağa uymuyorlar çoluk çocuk hep dışarda bizler korkumuzdan dışarı çıkamazken bunlar eve girmiyorlar ne 155 nede belediyelere ulaşabiliyoruz telefonları  sürekli meçhul polis memurlarımızın daha sıkı   devriye atmalarını istediler .seslerini duyurdukları için de İPEK YOLU haber teşekkür ettiler.

 

 

HABER:   ALİ DUYSAK

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz