İpek Yolu Haber Ajansı

MÜZSAN TEMSİLCİLİĞİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Diyarbakır İl Temsilciliği törenle açıldı.






 

MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, İpekyolu Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ali DUYSAK ve Batman İl başkanı Mehmet Şah Dicle ,Adıyaman il başkanı sanatçı Halil Tan Yıldız'ın yanısıra 200'e yakın bölge ve ulusal sanatçının katılımları ile gerçekleştirilen  Diyarbakır Plaza hotel'de gerçekleştirildi.MÜZSAN Diyarbakır İl Temsilciliğinin açılış töreninde, 2012 yılından bu yana müzisyenlerin hakları için mücadele verdiklerini söyledi.

 

Düğün salonlarında çalışan müzisyenlerin sigortalarının yaptırılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Onurlu, hak kaybından dolayı geçmiş yıllarda müzisyenlerin ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

 

Denetim yetersizliği

 

"Müzisyenlerin hak kaybı gizli yapılan bir hırsızlık. Salonlar denetlenecek. İşletme sahipleri kısmi süreli sözleşme yapacak. Sanatçı da salona gidip sazını eline aldığında ücretini alacak." diyen Onurlu, şöyle devam etti:

 

"Düğün salonunu 5-10 bin liraya kiraya verip parası cebe konuyor. Vergi yok, SGK yok, müzisyene para yok. Bir düğün salonunda çalışan müzisyen kardeşim günlük düğün başına 175 lirayı cebine koyması lazım. Ama salon sahibi, ’Ben bunu vermem. Çünkü çalışacak birçok adam var.’ diyor. Ama bu saatten sonra bedava çalışacak adam yok. Ankara’dan Diyarbakır Valiliğine, İl Emniyet Müdürlüğüne ve SGK İl Müdürlüğüne tebligat çıkarttık.

Onurlu sahne alan sanatçının sigortası yapılmadığında gereğinin yapılacağını belirterek, haklar bilindiği ve yerine getirildiği sürece sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

 

Çalışma izin belgesi olmayan müzisyenin mesleği icra edemeyeceğine işaret eden Onurlu, dernek üyesi olsa da müzisyenin federasyondan imzalı belge alması, Emniyet Müdürlüğünden çalışma izin belgesini çıkartması gerektiğini söyledi.

 

MÜZSAN Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Dağdelen de açılış konuşmasında amaçlarının özellikle düğün salonlarında çalışan müzisyenlerin yasalara, yönetmeliklere uygun bir şekilde bir çatı altında bir araya getirerek yevmiyesiz çalışmalarına son vermek olduğunu aktardı.

 







Konuşmasından sonra büyük alkış alan İl başkanı DAĞDELEN konuşmasının ardından Diyarbakırda bulunan sanatçıarın söyledikleri türkülerin ardından açılış son buldu.Açılışın ardından MÜZSAN Genel başkanı Ahmet ONURLU adına verilen akşam yemeğinin ardından ONURLU il den ayrıldı.


HABER:Kübra AYDIN

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz