İpek Yolu Haber Ajansı

MYANMAR’DA KATLİAM"

Myanmar’da askeri darbe sonrası seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınması sonrası düzenlenen protestolara güvenlik güçleri Silahlı müdahale bulunarak katliam gerçekleştirdi. 

Myanmar’da yerel kaynakların paylaştığı haberlere göre, Yangon, Mandalay, Myeik, Wundwin, Meikhtila ve Kyaukpadaung kentlerinde düzenlenen protestolara müdahale eden Myanmar ordusu kalabalığa ateş açtı.

Ordu güçlerinin protestocuların üzerine ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 56 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. 

"Sokaklar Cesetlerle dolu" 

Protesto düzenlenen şehirlerden gelen görüntülerde sokaklar Cesetlerle dolu olduğu görülüyor. 

"Bugün silahlı kuvvetler için utanç günü"

Darbe karşıtı milletvekilleri tarafından sivil hükümeti geri getirmek için kurulan Ulusal Meclisi Temsil Komitesi (CRPH) üyelerinden Salai Maung Taing San, katıldığı bir etkinlikte güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesini, "Bugün, silahlı kuvvetler için utanç günüdür" şeklinde değerlendirdi.

Myanmar’da neler yaşandı?

Myanmar Ordu güçlerinin, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin tırmanmasının ardından 1 Şubat’ta yönetime el koymuştu.

Myanmar Ordusu , ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere çok sayıda yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıl boyunca olağanüstü hal ilan etmişti.



HABER: İBRAHİM BOZAAN
İPEK YOLU HABER

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz