İpek Yolu Haber Ajansı

Nizip Sağlık Müdürlüğünden " Ücretsiz Kanser Taraması Başlattı"

Kanser hastalıkları kalp hastalıklarından sonra ölümlerin en sık nedenidir. Ülkemizde 40-69 yaş aralığında meme kanserinden korunmak için 2 yılda bir mamografi çekimi, rahim ağzı kanserinden korunmak için 30-65 yaş grubunda her 5 yılda bir smear, HPV testi, kalın barsak kanser erken tanısı için 50-70 yaş aralığında 2 yılda bir gaitada gizli kan testi yapılmaktadır. Nizip devlet hastanesi bahçesinde mobil mamografi cihazı kurulmuş olup ücretsiz olarak tarama yapmaktadır. Sonrasında salih ekmekçi sağlıklı hayat merkezinde taramalar ücretsiz devam edecektir. Kanserden değil geç kalmaktan korkun.
Nizip Sağlık Müdürlüğü Kadınlar için ücretsiz kanser taraması başlattı..
Bu konuda bir açıklama yapan Nizip Ilçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr Ismail Onur;Kanser hastalıkları kalp hastalıklarından sonra ölümlerin en sık nedenidir. Ülkemizde 40-69 yaş aralığında meme kanserinden korunmak için 2 yılda bir mamografi çekimi, rahim ağzı kanserinden korunmak için 30-65 yaş grubunda her 5 yılda bir smear, HPV testi, kalın barsak kanser erken tanısı için 50-70 yaş aralığında 2 yılda bir gaitada gizli kan testi yapılmaktadır. Nizip devlet hastanesi bahçesinde mobil mamografi cihazı kurulmuş olup ücretsiz olarak tarama yapmaktadır. Sonrasında salih ekmekçi sağlıklı hayat merkezinde taramalar ücretsiz devam edecektir. Kanserden değil geç kalmaktan korkun.dedi..
Taramaya gelen hanımlar böyle duyarlı çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığına ve Nizip ilçe Sağlık Müdürüne teşekkür ettiler..




HABER: GAMZE KÖKLÜ
İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz